Hanna och hennes grabbar

Gratäng med zucchini och aubergine

God kväll vänner!

Denna veckans matlista är inte helt bra. Jag kom på sent i söndagskväll att jag inte skrivit någon lista för kommande vecka, så jag skrev bara ner vad vi ska äta till lunch när Jonas är hemma. Kvällarna har jag helt enkelt inte bestämt ännu. 

Så denna afton blev det en gratäng jag slängde ihop i huvudet när jag gick hem från Lidl. Jag var där idag med Jonas och de små grabbarna och handlade lite saker som var billigt. Jag ville verkligen gå idag eftersom det var sista dagen som zucchinin var billig. Så på vägen hem gjorde jag en gratäng i mitt huvud. Och här nedan är resultatet. Jag ber om ursäkt för bilden, jag tycker aldrig mat blir bra på bild helt ärligt.

Jag skalade en aubergine och en zucchini och skivade i lite tjockare skivor, kanske en halv centimeter tjocka. Sen stekte jag dom på hög värme i olja så de fick färg. Efter det stekte jag tärnad bacon. Allt detta blandade jag i en ugnsform, klickade i färskost med vitlök och örter och sen en liten skvätt grädde. Sist toppade jag allt med riven ost och så in i ugnen i typ en kvart på 200 grader. 

Alltså det blev så gott! Gabriel var inte imponerad men Mikael åt med god aptit. Jag kommer definitivt göra det här fler gånger, ska köpa mer aubergine imorgon. Sen kan man ju lägga till vad man än tycker om – jag vill lägga i champinjoner, kanske kassler. Om inte paprikan hade varit så dyr så hade jag skivat ner det också. Möjligheterna är oändliga. Och vill man inte ha kött så kan man ju göra den vegetarisk. Jag kan tänka mig att testa med kyckling någon gång också. 

Jag älskar verkligen att göra gratänger. Det mättar och man ha i lite vad man vill. 

Vad åt ni för middag idag?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.