Header Image

Hanna och hennes grabbar

I den här bloggen kommer jag berätta om vår vardag som ibland är total kaos. I vår familj har ett av barnen ADHD och autism, vad ger det för svårigheter för resten av familjen? Hur tänker vi för att göra det bästa för alla tre barnen? Vi köpte hus 2020. I detta hus har vi börjat renovera lite här och där. Vad har vi för drömmar? Renoveringsplaner? Jag är överviktig och jobbar på att komma i form. Vad gör jag? Träning? Kost? Allt detta kommer bloggen handla om. Och jag ska göra allt jag kan för att dela upp inläggen så gott det går så att de som vill läsa om min personliga resa med vikten, får läsa om det, och ni som vill läsa mer om renoveringen, ni ska kunna läsa mer om det.

Gratäng med zucchini och aubergine

Publicerad,
God kväll vänner!

Denna veckans matlista är inte helt bra. Jag kom på sent i söndagskväll att jag inte skrivit någon lista för kommande vecka, så jag skrev bara ner vad vi ska äta till lunch när Jonas är hemma. Kvällarna har jag helt enkelt inte bestämt ännu. 

Så denna afton blev det en gratäng jag slängde ihop i huvudet när jag gick hem från Lidl. Jag var där idag med Jonas och de små grabbarna och handlade lite saker som var billigt. Jag ville verkligen gå idag eftersom det var sista dagen som zucchinin var billig. Så på vägen hem gjorde jag en gratäng i mitt huvud. Och här nedan är resultatet. Jag ber om ursäkt för bilden, jag tycker aldrig mat blir bra på bild helt ärligt.

Jag skalade en aubergine och en zucchini och skivade i lite tjockare skivor, kanske en halv centimeter tjocka. Sen stekte jag dom på hög värme i olja så de fick färg. Efter det stekte jag tärnad bacon. Allt detta blandade jag i en ugnsform, klickade i färskost med vitlök och örter och sen en liten skvätt grädde. Sist toppade jag allt med riven ost och så in i ugnen i typ en kvart på 200 grader. 

Alltså det blev så gott! Gabriel var inte imponerad men Mikael åt med god aptit. Jag kommer definitivt göra det här fler gånger, ska köpa mer aubergine imorgon. Sen kan man ju lägga till vad man än tycker om – jag vill lägga i champinjoner, kanske kassler. Om inte paprikan hade varit så dyr så hade jag skivat ner det också. Möjligheterna är oändliga. Och vill man inte ha kött så kan man ju göra den vegetarisk. Jag kan tänka mig att testa med kyckling någon gång också. 

Jag älskar verkligen att göra gratänger. Det mättar och man ha i lite vad man vill. 

Vad åt ni för middag idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *