Hanna och hennes grabbar

Lucas har fått en tidig födelsedagspresent

Lucas fyller år när jag fyller år. Eller ja, jag fyller den 22 april, han den 25:e. Men redan i söndags fick han sin present från oss.

Lucas har ett stort tv-spelsintresse. Jag kan väl säga att jag och Jonas har ungefär lika stort intresse för detta. Varje kväll sitter vi oftast och spelar, en stund tillsammans och en stund var och en för sig. Lucas är dock den som spelar mest av oss. Lucas spelar jämt. Och med jämt så är det precis vad jag menar. Han hinner knappt hem från skolan förrän han sitter vid skrivbordet och spelar. Och säger vi inte till när vi ska äta och sådana grejer, glömmer han tid och rum.

Egentligen vill jag inte ha det så här. Men jag måste inse att han vill inget annat. Lucas har medelsvår ADHD och autism nivå 1. Han har inget annat intresse. Det är tv-spel. Vi har försökt med allt möjligt, fotboll, bandy, orientering och skytte. Skytte håller han fortfarande på med men allt annat är tråkigt. Vi har jättesvårt att få honom ur huset .Ja han går till skolan och han går till skyttet. Han åker till sin biologiska pappa varannan helg. Han följer med på kalas och sover gärna hos mormor och morfar, men det är allt. Inga andra sporter är intressanta. Och det måste jag inse, vilket jag har svårt för.

I förra veckan beställde vi ett nytt Xbox. Det han fått spela på har blivit för gammalt för nya uppdateringar. Så jag, Jonas och mormor/morfar har lagt ihop pengar till ett nytt Xbox series S. Vi tog även lite från hans sparkonto. Så nu har han en ny konsol som alla spel funkar på. Han både ville ha den och inte. När han insåg att han inte kommer få några presenter på sin rätta födelsedag, ja då va det inte lika roligt, men han vill ju ha en ny konsol. Så får han bara tid att vänja sig vid detta, ja då blir det bra.

För en gångs skull har vi tur. Nu efter köpet har priserna stigit på konsoler, det brukar ju vara att de sjunker. Men vi hade turen på vår sida.

Spelar du eller någon i familjen tv-spel?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.