Hanna och hennes grabbar

Vad händer i helgen?

Idag är det fredag och helgen kommer om bara några timmar, eller ja för mig är det ju ”alltid” helg, men för den som jobbar så är det kanske några timmar kvar till helgledigheten.

Brukar ni göra planer för helgen, eller tar ni den alltid som den kommer? Jag är blandad i hur jag gör. Nu denna helg ska Lucas åka till sin biologiska pappa, och i ärlighetens namn, blir helgen lite enklare då. Jag kommer berätta mer om de svårigheter vi har med Lucas, och vad det kan ställa till med, men jag kan säga som så att huvudproblemen är att han är selektiv i vad han äter, samt att han vill aldrig göra något annat än att spela tv-spel. Med andar ord måste man planera så det finns mat till Lucas alla måltider och vi behöver stanna hemma i princip hela helgen. Så när han åker hemifrån, ja då blir det lite lättare för oss att få andra saker gjorda, sådant som kräver att vi lämnar huset i mer än tre timmar.

Just denna helg har vi inte planerat något. Eller jo att min bror och hans sambo kommer hit ikväll och spelar kort. Jag vet dock inte om de kommer innan eller efter vi har lagt barnen. Hur som helst så blir det att plocka fram lite småtugg och kanske en flaska vin, jag vet inte. Just nu vill jag gärna ta ett glas vin ikväll, men jag har ju träning i eftermiddag, den känns bortkastad om jag sen ska dricka vin.

Resten av helgen vet jag faktiskt inte vad vi ska göra. Det enda andra jag planerat är att jag ska träna på söndag igen. Fast det är på kvällen efter att Lucas kommit hem. Eventuellt ska jag gå på loppis på förmiddagen också, men det är inte helt bestämt. Jag behöver gå dit, Gabriel behöver verkligen kläder nu. Han har börjat ha storlek 98 nu i vissa kläder, främst byxor, och där har vi bara fyra par. Alla dom paren kan gå åt på två dagar om det vill säga illa. Så jag tror det blir att gå på loppisen trots allt. Jag tycker det är bra att gå på loppis och köpa barngrejer. Mycket av kläderna hinner knappt användas så mycket som säljs är ju i nyskick. Eller så är det som lite av de kläder jag köpt – urtvättat. Men då har jag valt dom kläderna för att jag inte är rädd om dom. Som när våren förhoppningsvis snart kommer, då kan man ha dom kläderna utomhus och det gör inget om de blir lite fläckiga liksom. Slit och släng helt enkelt.

Köper ni allting nytt till era barn eller köper ni begagnat på loppis/byter med vänner eller liknande?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.