Hanna och hennes grabbar

Växer det upp några grönsaker i år?

I måndags tog vi en kort stund utomhus på eftermiddagen. Vi köpte nämligen fröer i söndags som nu skulle planteras. Så vi klädde på grabbarna ytterkläder och sen gick vi runt huset till baksidan. Så glad över att vi har ett staket igen! Det förra vi hade blåste ner för ganska exakt ett år sen och sen tog det fram till sommaren innan vi fick upp ett nytt. Många anledningar till detta men det är inget jag tar upp nu. Staketet är i alla fall på plats och med det en grind som det är lättare att ta sig igenom med vagn. Så Mikael fick sitta i vagnen på altanen med mig, och Gabriel lekte med pappa på gräsmattan. Perfekt träning för Gabriel som verkligen inte är van att springa på gräsytor.

Gabriel är ett barn som varit väldigt rädd för mycket. Eller inte rädd, snarare osäker och i hans ålder visar man ju det som rädsla. Sakta men säkert börjar han bli mer och mer bekväm med att röra sig även utomhus, som har varit det största problemet.

I vårt förråd på baksidan, det är inte stort men vi har ett, fanns det både fotbollar och blåsbubblor (som Lucas kallar det). Pappa gjorde allt för att roa Gabriel för att han ska trivas med att vara just utomhus och på baksidan. 

Själv planterade jag de frön vi köpte i söndags. Denna omgång köpte jag paprika, både röd och gul, samt tomater. Jag har nu försått den gula paprikan och tomaterna. jag måste köpa en låda till som jag kan förvara dessa planteringar i. Nu står de i vårt sovrumsfönster där de får sol från lunch och till kvällen. 

Förhoppningsvis får lite grönsaker i år, det är ju så fruktansvärt dyrt att handla det nu! Till kalaset i lördags ville jag knappt köpa grönsaker, 79kr/kg för tomater och 99kr/kg för paprika. Det är helt sjukt! Hur kan det vara så dyrt! Jag köpte i alla fall tomat till kalaset, gurka hade vi sen innan, men sen fick det räcka. Kände mig snål mot mina gäster men det går inte handla hur mycket som helst. 

Medan jag planterade på altanen hade jag sällskap av denna goding! Mikael som alltid är glad. Jag vet inte om han njöt av att vara ute, men frisk luft fick han i alla fall. 

Brukar ni plantera grönsaker? Får ni något att plocka sen? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.