malinsroom

linnés pandaoverall – och en finfin rabatt till dig!

I vinter kommer Linné att förvandlas till världens sötaste lilla pandaunge. Efter lite lätt beslutsångest så fastade vi för Mini Rodinis pandaoverall. Jag kikade på den redan när Lennon var liten men har dragit mig från att köpa den då jag tycket att den varit lite för dyr.

Men efterhand som jag blivit mer och mer miljömedveten och faktiskt börjat att läsa på lite om vad barnens kläder är tillvekade av för material och så vidare så känner jag att denna overall faktiskt är värd de extra hundralappar som den kostar.
alaska babyoverall
Yttertyget består av 100% slitstark polyamid. Overallen är vindtät och har en hög andningsförmåga (8000 g/m2/24h). Den har tejpade sömmar, är vattentät (10 000 mm vattenpelare) och är impregnerad med en miljövänlig och flourkarbonfri impregnering (BIONIC-FINISH® ECO).
mini rodini pandaoverall
Overallen är en varmfodrad vinteroverall som har ett blankt polyestersatinfoder i kropp, ärm och ben. Detta är tillverkat i 100% återvunnen polyester. Över rumpan är overallen fodrad med fleece och fyllningen i overallen består av 100% polyester som bland annat framställts av PET-flaskor.

Overallen har en huva i form av ett pandahuvud, denna kan man enkelt plocka av om man så önskar. För att underlätta påklädningen så har overallen två dragkedjor, detta gör att man kan öppna upp hela overallen och lägga ner barnet i den om man så önskar. Väldigt praktiskt då de somnat och man ska ta in dem, då kan man bara öppna upp hela overallen och låta dem ligga kvar på den och sova vidare.
mini rodini overall
Det finns en infodring på overallen vilken skyddar hals och bröst lite extra mot kylan. I midjan finns inspänningsresår för att overallen ska sitta optimalt på barnet. Benen är förbörja vilket underlättar för barnet att röra sig smidigt trots att de är rejält påbylsade. Under foten finns ett justerbart silikonband som håller overallbenen kvar över skor och stövlar trots vilda lekar och pulkaåkning. Jag gillar att fotbandet är i silikon, de vanliga i resår brukar behöva bytas flera gånger under en säsong. I arm- och benslut finns resårer.

Overallen är stilren och enkel i sin design. Reflexerna på benen, runt handleden och på ryggen gör att synligheten ökar när det är mörkt. På armen sitter ett pandamärke och på blixtläsen finns kläppar, dessa detaljer är självklart tillverkade i konstläder!

Jag upplever storleken som ”true to size” och modellen är rak och sitter bra på kroppen och HÄR kan du se när Linné testar sin overall.

I samarbetet med medvetenmini.se få ni läsare just nu 20% rabatt på alla varor i kategorierna ytterkläder och mössor, vantar & halsduk om ni anger koden ”WINTER15” i kassan! Hur fint är inte det
 

* Erbjudandet gäller tom söndag 1/11.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.