malinsroom

5 alternativ till halloweengodiset

Om ungefär två veckor är det dags att dra på sina läskigaste kläder och fira halloween. Jag är inte själv uppväxt med denna tradition men det är ju barnen så ”trick or treat” kommer sig liksom naturligt för åtminstone Lennon.

Precis som till påsk så blir det väldigt mycket godis, lite för mycket enligt mig. Och av just den anledningen så tänkte jag att jag skulle tipsa om fem alternativ till godispåsen. För även om vi föräldrar hoppar över det så lär barnen få tillräckligt med godis… Dessutom tror jag att många barn uppskattar dessa saker!

1. Fasliga fakta om Rysliga varelser av Anna Hansson med illustrationer av Maria Andersson. En faktabok om bland annat spöken, vampyrer och varulvar. Passar bra som högläsningsbok, men fungerar även för de barn som kommit en liten bit i sin läsutveckling.Rysliga varelser

2. En liten pryl som blivit tradition hemma hos oss är de små lyckoänglarna. Sonny Angel Halloween 2015 säljs blindboxed och figuren väljer sin ägare som det heter. Förutom dessa fyra kommer två självlysande och en liten Robbie. För att få de sistnämnda ska man ha en dos med tur.

3. Boken om En liten skär och alla ruskigt rysliga brokiga av Carin Wirsén med illustrationer av Stina Wirsén är som ett litet konstverk. Både jag och barnen älskar de små brokiga figurerna och just denna bok är som titeln avslöjar både ruskig och ryslig. Men mest underbar!
en liten skär och alla ruskigt rysliga brokiga

4. Här kommer ett tips på ett svenskt hantverk som för mig bäst beskrivs med adjektiven söt-ful-läskig. Dellebollarna sys med omsorg av Jenny Dellemyr och ingen Delleboll är den andra lik. De funkar som prydnad och har faktiskt en lite ögla så man kan hänga upp dem.
dellebollar

5. Alla tycker om skelett av Helen Rundgren med illustrationer av Gunilla Kvarnström är en bok som passar den lite vetgiriga. Det är en bok som handlar om skelett, allt från fossiler till vårt egna.
alla tycker om skelett

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.