malinsroom

skippa maskeradkläderna och satsa på något hållbart!

Om ett par veckor är det dags för halloween och redan nu kan det vara klokt att fundera på eventuella maskeradkläder. Riktiga maskeradkläder finns det massor av, man jag tycker att de oftast är tillverkade i läskiga syntetmaterial med en massa olika plastiga tryck. Jag tycker också att det är lite onödigt att lägga pengar på kläder som kanske används en-två gånger.

Av den anledningen så har jag skummat över nätet och hittat helt vanliga kläder som passar utmärkt att ha på sig när man är utklädd. Dessutom är samtliga tillverkade i ekologisk bomull, några plagg är dessutom Fairtrade- och GOTS-cerifierade! Och när Halloween väl är över så har man kläder som man kan fortsätta att använda!

Mina absoluta favoriter i detta inlägget kommer ifrån Mini Rodini. Bats sweatshirt, sweatpants och onesien är tillverkade i 100% ekologisk, Fairtrade- och GOTS-certifierad bomull. Dessutom är plaggen tillverkade på en fabrik där arbetarna får levnadslöner! Jag tänker att man  till de större barnen kan ha antingen tröja eller byxa och komplettera det med enfärgade svarta basplagg. En fladdermusmask i papp och vips så har man fått ett litet fladdermusbarn! Och ett set snygga kläder som sen kan användas om och om igen!

mini rodini bats

 

Men självklart finns det även en billigare alternativ som den här skelettpyjamasen i ekologisk, GOTS-certifierad bomull. Inte nog med att ens barn kommer att se ut som ett vandrande skelett, trycket är dessutom självlysande!

Den lilla söta spökpyjamasen är tillverkad i ekologisk bomullstrikå och finns att få från strl 50. Så har du en liten knodd på gång, eller precis har fått en liten bebis så finns det halloweenkläder till hen med!

halloweenkläder

Men det finns mer för de allra minsta. Detta söta, ekologiska spökset kommer i storlek 50-74 och varför inte syskonmatcha med denna ekologiska och GOTS-certiferade spökpyjamasen? Är man lite fiffig så kan man ju sy en spökluva att matcha upp outfiten med!

spökpyjamas

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.