Receptet lyder:
1 kg äpplen
2 dl vatten
0,5 st vaniljstång
1,5 dl strösocker
1 tsk atamon
Skala, kärna ur och skär frukten i bitar.
Skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången och lägg i kastrullen tillsammans med vaniljstången.
Låt sjuda i 30 minuter. Rör om då och då.
Rör i socker och rör försiktigt tills det smält.
Ta av kastrullen från plattan och rör i atamon.
Häll upp i varma och rena burkar eller frys in när det svalnat.
Jag gjorde dubbel sats och tog 2 dl socker istället för 3 dl. Köpte även äkta vaniljpulver, ekologiskt, på burk som är färdigskrapat och klart. Mycket enklare och billigare.
Smaken är enormt god och lukten detsamma. Jag behåller även en del stora bitar i äppelmoset så det inte är helt mos.
Lycka till!
På begäran – Recept Äppelmos med vanilj
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.