Livet runt 40

Lika olikheter

En av sakerna som är roligt med att ha barn är att se ifall de blir lika en själv. I utseende men även i personlighet.
Båda barnen har tagit efter en av mina favoritsysselsättningar – att bli killad under fötterna. Barnen älskar det. De blir helt avslappnade och Petter hamnar nästan i trans. Han vill gärna bli killad över hela kroppen. Ständigt.
Andra likheter de har med varandra är att de är skitnoga med att strumporna sitter perfekt under foten, annars kan de inte gå. Blir helt arga och ledsna. Detta beteende har de inte fått från oss. Jag kan gå med en småsten i strumpan och inte orka ta bort den.
Och andy kan gå med stora hål i sina och inte bry sig.
En annan sak de har gemensamt är att de kan inte ha på sig kläder som är det minsta våta. Det kan räcka med en liten droppe, så måste de byta kläder och ta på sig helt torra. Även om man säger att det torkar snart och att det inte var så farligt. Båda likadana.
Idag nådde det kulmen. När vi varit en stund hos mamma kom Olivia på att hennes hello Kitty jeansskjorta hon hade på sig, hade blivit lite blöt. På dagis! Så hon ville byta.
Försökte förklara att den är ju torr nu. Som att prata med en vägg.
Bara att byta.
Petter säger bara oj oj oj och drar i kläderna tills man byter.
Likadant här. Jag kan gå med en halvblöt strumpa och inte bry mig så mycket. Andy kan nog oxå gå med en liten spilld del av tröja.
Så var de fått dessa beteenden ifrån vette tusan.
Men lite småroligt är det.
Har era barn några? g

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa L

    Ungen hatar strumpor precis som jag, av med dom så fort man kommer hem. Åsså gillar vi båda att sitta och pilla oss själva mellan tårna, typ dra fingrarna mellan tårna för att bli av med strumpludd. Lite äckligt men sjukt skönt…