Livet runt 40

Att planera med barn

Hur jag kunde planera att skola in Olivia idag vette sjutton.
Hon vaknade en timme innan sex och sa att hon hade ont i magen. Somnade om. Vaknade strax efter sju. Ont i magen.
Jag fick ont i magen av nervositet. Sen kom spyan. Inte mycket.
Jag tänkte det kanske bara är av förkylningen. Så jag testade att tvinga i henne filmjölk.
Det kom upp efter 10 minuter.
Så vi blir hemma. Även Petter. Så inskolning blir tidigast på torsdag.
Fy fan vad trött jag är på dessa inlägg om sjukdomar. Trodde i min enfald att vi skulle klara oss ifrån magsjukan iår. Men så blir det ju inte när folk insisterar på att ta ut sina ungar och sig själva innan det har gått 48 timmar från sista spyan.
Vårt hem luktar som Gustavsvik. Mina händer är uttorkade av klorin.
Hoppas det blir lindrigt iallafall.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Vi har som regel 72 h efter sista spyan/diarrén… Kan låta mycket, men i längden så blir det ju mindre vab om alla nu håller sig till det. Hoppas hon kryar på aug snart och att ni andra slipper!

  2. Åsa L

    Nu ska jag vara ärlig…. jag och ungen har aldrig haft magsjuka/vinterkräk, det verkar inte som det biter på oss. Däremot har båda två lätt för att få kräkreflexer som man hostar riktigt rejätl (oavsett om det är sjukdom eller en bananfluga i halsen). Om jag eller ungen har kräkts, men INTE är klena i övrigt så är vi hemma en dag, inte mer. Det här vågar man så klart inte säga högt för någon men så är det.
    Den dagen vi faktiskt får kräksjuka så lovar jag att helt tänka om (och jag antar att det är något man märker att man har….)

    1. MissJoi

      Jag kan lova dig… att när och om du får magsjukan.. så vet man det. Att kräkas pga hosta.. no where near it. Då skulle jag med kunna vara hemma blott en dag. Men kräksjukan… fi fan.

  3. Milla

    Jag tror man måste börja tänka om gällande dessa 48 timmar! Är barnet fräscht minuten efter sista spyan? Nej skulle inte tro det. Om man klockar på minuten efter det, nä det tror jag inte på. Däremot om man börjar räkna från dagen efter när barnet ev får i sig lite mat. DÅ kan man börja räkna. Är inte ett dugg förvånad över att detta sprids som det gör tyvärr 🙁