Livet runt 40

Jävla sjukvård!

I onsdags som ni vet var vi ju på vårdcentralen för Olivias halsmandlar och träffade en väldigt märklig doktor. En doktor som sa åt oss att det var okej att ta nässpray längre än 10 dgr, som sa att man inte kunde skicka remiss innan örat var läkt. En doktor som inte kunde ta halsprov. En doktor som sa åt oss att söka igen så fort Olivia fick feber.
Så därför var det det vi gjorde idag. För efter en dag på dagis kom vi hem med 38,8 i feber på lillskrutta. Ringde därför med gråten i halsen till 1177, som bokade in oss på jourmottagningen.
Kom dit redo för strid.
Läkaren frågade varför vi inte sökt för hennes halsmandlar på dagtid för. För på jourmottagningen kan de inte ta alla prover och skicka remiss till Öron Näsa Hals.
Jag berättade om i onsdags och idiotläkaren. Han kände inte igen min beskrivning alls. Visste inte alls vem jag pratade om. Och visst kunde man skicka remiss fast inte örat var läkt. Och inte skulle man ta nässpray mer än 10 dgr även fast man var barn. Allt bara omkullkastades. Jag blev arg och besviken.
Han var iallafall jättebra och sa att vi måste få bukt med det som försiggår bland Olivias alla gångar i huvudet, öron näsa hals. Orsaken sitter i halsmandlarna. Det konstaterade han snabbt. De var inte inflammerade och heller inte öronen. Så hans råd var att söka imorgon och få remiss. Kolla eventuella allergier m.m.m.m.
Hemskickade med Betapred. För att testa. Engångsföreteelse. Fungerar det är det någon form av allergi och så plus halsmandlarna. Fungerar det inte, ja men då har man ju testat det iallafall.
Han pratade nästan omedelbart om operation för henne då hennes svalg endast är mindre än 0,25 cm.
Så här sitter vi… redo för nästa strid imorgon. Nytt besök och fan inte samma läkare som i onsdags.
Jäkla sopa.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna - Vitt eller svart

    Det är läskigt hur man helt ligger i händerna på läkarna och hamnar man hos en kass är man körd. 🙁
    Hellre gå dit extra många gånger för då har man åtminstone större chans att träffa en vettig läkare som tar sig tid, som har tid att lyssna och råda. Hellre tusen remisser än ingen alls. Hellre en tjatig och envis mamma än en som fogar sig för man lär sig att envishet ibland krävs för att man ska höras.
    Stackars lilla O, jag håller tummarna för att vad det än blir för resultat, att det går snabbt att fixa till och att hon får vara frisk.
    Kramkram

    1. MissJoi

      Ja men eller hur Anna. Jag blir bara så trött att man måste tjata sig till allting. Att man måste överdriva allt för att komma någonstans, men nu har vi iallafall en remiss. Pust. kram på dig och tack