Livet runt 40

Får man önska sig ett speciellt kön som gravid?

När jag var gravid med Olivia hoppades jag att det skulle vara en liten tjej där inne och när Petter låg i magen önskade jag av hela mitt hjärta att det skulle vara en liten pöjk.  För jag har alltid velat haft en av varje. Hade det varit 2 av samma sort hade barnet blivit lika älskat såklart, som de är nu, men kanske… kanske att man försökt sig på ett barn nummer 3 för att se om man kunde få ett barn av det andra könet.
Jag minns inte ens om jag vågade yppa dessa ord när jag var gravid med Petter. För detta är något som är tabu. Man ska vara glad och tacksam för att man kan och är gravid. Att då önska ett speciellt kön är att önska lite för mycket.
Jag har en kompis som är gravid som sa ”Är jag ful och elak om jag säger att jag hoppas att det är en flicka?” I nästa ögonblick sa hon ”Ja jag skulle självklart bli lika glad för en kille, men…”.
Varför ska man behöva be om ursäkt för att man råkar hoppas över något?
Folk kan höja på ögonbrynen och himla med ögonen om man råkar yppa något som är tabu i gravidvärlden. Men är det så fel att vilja ha något? Så länge barnen blir lika älskade oavsett vad de är för kön?
Det finns de som i hemlighet önskar sig 2 flickor på raken och sen gärna en liten kille som sladdis. Det finns de som har 3 pojkar och drömmer om en liten tjej. Kanske blir gravid med en fjärde och får en pojk till. Blir glad och nöjd över att vara en pojkmamma.
Drömmar och längtan har vi alla, så länge det inte skadar våra barn är det väl inte hela världen att säga vad man hoppas på att det är för en tjomma / tjomme i magen?
Det är svårt att vara gravid i många lägen. Man ska liksom vara hela samhället till lags. Man ska låta främlingar klappa magen för man är så vacker, man ska få höra kommentarer som ”Oj nu spricker du snart”, ”Oj är du bara i vecka 32 och är så stor” utan att ta åt sig och bli ledsen, man ska få höra folks åsikter (gärna negativa) om vad man tänkt för barnnamn osv.
Det är ju ändå ens egen graviditet och bebis där inne i magen, så är det då hela världen om man råkar önska sig ett kön?
 
 
 
 
 
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Har aldrig önskat mig ngt kön speciellt vid mina två graviditeter mer än ett friskt barn. Har ett kroniskt sjukt barn och den oron önskar jag verkligen ingen. Däremot har jag inget emot om man önskar sig något speciellt kön det är upp till var och en och för många en stark känsla. Har själv i min närhet en tjej som är på sin fjärde graviditet och önskar en tjej efter tre pojkar, vi väntar med spänning 🙂

  2. drommenom11barn

    Det får faktiskt vara hur tabu som helst, men jag har alltid önskat 😉 Första graviditeten önskade jag en pojk – jag fick det. Resten av gångerna har jag alltid önskat en flicka. Har liksom ALLTID velat ha en dotter, även om jag önskade en pojk just första gången. En dotter har alltid funnits i huvudet liksom. Men det blev pojke, pojke och pojke. Och pojke igen…. SEN kom flickan… mitt femte barn blev en flicka. Min dotter.
    Med det sagt så kan jag givetvis tillägga att jag älskar alla mina söner precis lika mycket, alla mina barn är lika älskade! Men nu fick jag även en flicka. Så vad nästa barn blir – det spelar mig ingen roll – men… visst vore det kul med en flicka till 😉