Livet runt 40

Saker man lärt sig sedan man fick barn

  • Allt är vapen. Det säger de inget om på kurser. Det enda de skrämmer en om är att ungar stoppar saker i munnen och kan kvävas. Japp, det är skitläskigt, MEN att få en fjärrkontroll på näsbenet, en docka på blygdbenet eller ett skohorn över smalbenet är det ingen som varnar en om. Nej, men plocka bort alla småsaker som lypsyl och så.. och behåll de stora. Gör det!
  • Man blir glömsk! Man kan sätta på ägg ena sekunden och när de börjar koka kan man börja fundera på vad det är som låter.
  • Helt plötsligt förstår man katter. Jag har alltid funderat över varför katter lägger sig på en strumpa som ligger på golvet. Så mycket mjukare är det väl inte? Nu vet jag. Jo det är det. När man är trött är allt mycket mjukare. Man ser potentiella sovställen överallt. En liten duk på ett bord blir helt plötsligt ett smörgåsbord av sängplatser.
  • Det är tydligt aslajbans på toaletten. När man sitter på toaletten ska alltid barnen med in. Gärna sitta i knät medan strålar silar ned i toalettens vatten.
  • Man kan dansa till Gangnam Style innan 7 på morgonen och jag som trodde att man bara dansade fram till 03.
  • Att man är sjukt oallmänbildad. Jag är redan oroad för alla frågor de kommer ställa om saker. Undrar hur länge man kan hitta på och komma undan med det. Tur dock att Quizkampen finns så man kan lära sig lite saker tills att de börjar.
  • Att man inte kan så många barnsånger. Finns det verkligen mer sånger än Imse, Ekorrn och Bäbä? Jaaa tydligen. Det finns om Krokodilen i bilen, Apor i sängen osv.. Vet du inte detta än så vänta tills de börjar dagis och vill att du SKA sjunga samma visor som de gör där.
  • Att man överväger att bo i ett vadderat rum. När de lär sig gå är det jättekul, men när de lär sig gå lär de sig oxå snart att springa och när de väl lärt sig springa slutar de att gå. Helt plötsligt är ditt hem livsfarligt. Man överväger att tapetsera väggar med kuddar och lägga ut madrasser på golven. Se även punkt 1 och begrunda hur det blir när punkt 1 sammanvävs med denna punkt. Alltså är ditt hem livsfarligt även för dig.
  • Ens barn kan vara likt mer än mamman eller pappan i familjen. Helt plötsligt ser alla likheter med allt ifrån faster och morbror till sig själva och kusiner. Detta kan bli början till första familjebråket.
  • Nerver sitter på utsidan av kroppen. När man lär sig biologi lär man sig att nerverna sitter på insidan av kroppen. Men när man får barn sitter de på utsidan. Ta hand om ett barn med 40,7 i feber och fortfarande ha nerverna på utsidan.. det händer inte.
  • Gunga är roligt. Gunga kan man göra i en timme i ett sträck och fortfarande vara sur när man blir urlyft och vill gunga mera.
  • Det finns ett ord för allt och det ordet är GLASS. Det är svaret på alla frågor, läkemedlet på alla sår och ordet man hör i sömnen.
  • Att anse sig ha städat hemma innebär lite leksaker på golvet, några klistermärken på bordet och bara en trampad majskrok.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Martina

    Detta var det mest klockrena inlägget jag läst på länge!
    ALLT stämde på mig med! Den skulle tryckas upp på informationsblad och lämnas till alla gravida vid första ultraljudet eller något haha