Livet runt 40

Ruckar ni på rutiner på helgerna?

Igår kväll var det Mellofest här hemma i Väse. Olivia hade laddat för fullt eller jag säkert inte för mello, men för att vara uppe ensam med mamma och pappa och mysa. Vem vet vad som händer efter klockan 20 liksom?
Vi gjorde dipp och grönsaker och satte stjärtarna i soffan. Eller ja.. Olivias stjärt och resten av hennes kropp var lite här och var i rummet. Hon är alltid så himla himla glad när hon får vara vaken längre. Hon är sååå duktig och hjälpsam och ROLIG. Hon har utvecklat en riktig rolig humor, så det är kul att ha henne med.
Låtarna gick väl oss rätt mycket förbi, men när Sean Banan kom som periodpaus då sken Olivia upp som en sol. BANAN utbrast hon och log nog 3 minuter rätt igenom (eller om låten var längre, det kändes längre..). Så han fick våra 12 p igår.
Vid 22 gick jag och Olivia in i extrarummet och hon fick ligga bredvid mig. Skitmysigt. Att känna den där lilla foten eller lilla armen som ligger och håller om en och de där leende ögonen som möter en när man vänder sig mot henne och den lilla munnen som säger ”Jag gillar dig mamma. Det här är mysigt. Du och jag”. Det slår fan allt i hela världen.
Vi brukar låta henne vara vaken längre på helger, bara för att det är mysigt att ha henne med. Att hon får känna att hon är större än Petter och att det är helg. Visst hon är bara 3 år, men hon får sova hur länge hon vill dagen efter och det ruckar inte i några andra rutiner. Veckorna fungerar ypperligt med att hon går och lägger sig samtidigt med Petter. Inga problem.
Så hur gör ni? Kör ni rutiner 7 dagar i veckan eller kör ni helgrutiner?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.