Livet runt 40

Mer stressigt för killar?

Jag märker stor skillnad påmint och Andy när det gäller planering. Och särskilt när det gäller om man ska fixa båda barnen själv någon dag.
No big deal egentligen.
Jag planerar i det tysta vad vi ska äta nästa dag och lägger fram kläder och annat.
Till Andy ger jag förslag vad de ska äta, enkla maträtter typ blodpudding och pannkakor och jag brukar lägga fram kläder till nästa dag.
Han kan bli lätt uppstressad inför att fixa iordning dem på morgonen och lämna själv på dagis, så jag kan ibland få sitta och prata lugnande med honom och intyga att det kommer gå bra och att det inte är hela världen om Olivia kommer utan tofsar eller Petter har en smutsig tröja.
Efter en stunds övertygande säger han alltid: alltså ja det är ju bara att ta det lugnt och inte stressa upp sig. Klart det kommer gå bra.
Haha
Som om jag pratat för döva öron.
Idag och imorgon är just en sån dag. Efter jobbet idag har vi hejdåmiddag för en nybliven pensionär på jobbet och jag sover hos mamma efteråt.
Så kvällen och morgondagen är Andys.
Igår kväll satt jag och sa att ni har det ju på sätt och vis bra för imorgon har ni ingen stress.
Andy ska på begravning och därför behöver ju barnen inte vara på dagis klockan sju.
Det är ju lyx!
Så jag ändrade om i veckans matsedel och skrev blodpudding på schemat.
Det är ändå komiskt att det kan vara så stor skillnad på pappor och mammor.
Kanske bara det är hos oss det är så här. Vad vet jag.
Morgonens fundering.
Godmorgon

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa L

    Jo hör är det lite samma. Jag är en fena på att planera mat, kläder, blöjköp osv. Karln däremot kan åka till ett byggvaruhus utan minsta inköpslista och handla precis allt han behöver för att tapetsera och måla om ett rum. Det sjuka är att han kan komma ihåg sånna där kabel/sladd spik innan tapeterna ens är valda men att veta om det finns mjölk hemma det vet han inte. Jag däremot köper ALLTID mödeltassar och sandpapper, jag skojar inte, vi har lådor med det hemma….