Livet runt 40

Att låta barnen tro att de vinner

Olivia är verkligen i sin trotsperiod och jag tror det kommer bli värre.
Hon vägrar göra saker man säger till, håller för dörren så inte Petter kommer ut eller in, äter inte maten när vi andra gör.
Däremot kör jag oftast ett knep (vissa gånger är jag för trött och då orkar jag bara bli arg när hon inte lyder) och det är att låta henne tro att hon vinner, när jag i slutänden vinner ändå.
1. Olivia vägrar äta middag med oss. Jag ber henne gå från bordet och inte störa Petter. Efter ca 30 min frågar jag henne om hon ska äta, oftast är hon ashungrig och äter upp all kall mat. Utan knussel.
2. Hon vägrar äta frukost vid bordet. Vill bara kolla Bolibompamorgon. Inga problem. Vi har ett utfällbar soffbord som hon gärna äter vid.
3. Hon vill inte ha vanlig frukost. Bara frukt. Ja visst. Ät banan och lite mandariner. Hellre att hon äter frukt till frukost än ingenting. Och emellanåt gör jag smoothies som glass och ger på morgonen. Vips äter hon en glass på morgonen, som egentligen är en smoothie med massa nyttigheter.
4. Vägrar ta på sig jackan när hon ska ut. Fine. Gå ut du utan jacka. Det dröjer inte länge förrän hon vill ha jacka på sig.
När man är utsövd och på bra humör fixar jag dessa saker lätt. Jag älskar omvänd psykologi och få henne att tro att hon vinner när det egentligen är jag som går segrande ur våra bataljer och ibland är man bara så där galen i huvudet och fixar inte minsta motgång.
Men att välja sina duster och fighter vinner man verkligen på i längden.
Bättre att låta dem ”vinna” små fighter ibland och förlora en stor.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.