Livet runt 40

Att natta två barn samtidigt

Vi har nu börjat köra samnattning för Olivia och Petter. Vi började igår inför kommande dagisstart och Andy fick ta första kvällfighten.
Innan har vi nattat Petter i spjälsängen och Olivia i vår säng och burit in henne till sin säng (som är i samma rum som Petters). Inte helt ultimat då Petter kan vara lättväckt och vi har knarriga golv.
Vi har varit lite nervösa inför samnattning då det är ett nytt moment och nya rutiner, men igår körde vi all in. Har ju känt länge att det är onödigt att båda går upp och nattar. Rätt skönt att bli lämnad ensam nere och hinna ta en lång dusch eller surfa runt lite istället.
Så nu istället läggs Petter i sin säng samtidigt som Olivia lägger sig i sin. Vi sätter oss mitt på golvet och läser böcker för båda samtidigt. Sen är det släckning och sen sitter vi där tills båda somnat.
Igår tog allt sammanlagt 1 timme!
Idag tog det  30-40 min för mig.
Olivia hade säkerligen kunnat somna fortare, men då det finns en liten herre på 1,5 år i samma rum som älskar att ropa mamma, pappa, ia och bababababababa i 15 minuter innan han däckar av kan ju vara rätt störande.
Ibland skäller han också när foten fastnat mellan två spjälor eller när han själv slängt ned snutte på golvet och ångrat sig efter 5 sekunder.
Inatt sov båda hela natten, Petter vaknade 07,30 och Olivia 08,15. Då somnade båda vid 21 igår. Idag sov båda 20,03. Precis lagom till Antikrundan för denna mamman.
Älskar nya rutiner – så länge de fungerar och barnen inte får för sig att ändra själva.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    vad skönt för er att det fungerar!
    här hemma är det lite av ett kaos på kvällarna, sambon jobbar borta så jag är själv.
    2-åringen ska INTE sova alls och sen har vi en liten fröken på 9 månader som gärna pratar och busar med syrran istället.
    Har du några tips så hojta gärna 😉

  2. Kim

    Jag kan rekomendera ljudbok till den större av barnen de gåmger dom inte är lätta att lägga tillsammans. Min 3,5 åring lyssnar ofta på Alfons samtidigt som jag nattar lillebror. Mannen jobbar mycket kväller så jag måste ta nattningarna själv och ibland stissar dom upp varandra så jag måste dela på dem…

  3. Skorpan & Loppan

    Här har barnen av förklarliga skäl alltid lagts tillsammans… Men störmomentet finns ju där ibland… Och det är inte bara snuttar som åker i golvet… Nappar, strumpor och hela täcket också…