Livet runt 40

Att planera julmaten

Imorgon drar jag till Kvantum efter jobbet och handlar mat till julafton. Jag har tagit på mig att köpa all julmat inför julafton. Dels för att de ska slippa stressen och dels för att underlätta att man slipper vänta på viktiga råvaror när man står och ska tillaga härligheten.
Vi har alltså frångått den traditionella julmaten iår och kommer göra vår egna traditioner med mat.
Idag när pappa och syster var här gjorde vi en stor god sallad med honungsmarinad och fläskfilé och potatisgratäng. Till efterrätt serverades återigen Nutella glasstårta. Suveränt gott och ingen magvärk efteråt.
Till julafton har jag fått bestämma meny och fått godkänt och menyn är som följer:
Förrätt: Räkor, avokado, mango med koriander och lime
Varmrätt: Oxfilé och potatisgratäng och stor härlig sallad. Oliver, kapris och annat göttigt till. Barnen: köttbullar och potatisgratäng. Såklart även julskinka.
Efterrätt: Ris a´la malta.
Ska bli suveränt gott och underbart att slippa all plockmat med rödbetssallad, bruna bönor, prinskorv och annat.
Woho.
Dessutom tror jag barnen äter mer om de får ”vanlig” mat än massor av olika plockmat. Säkert individuellt, men för våra barn fungerar det skitbra.
Men jag längtar inte till att befinna mig på Kvantum vid 12. Känns som några fler än jag kommer närvara där imorgon.
Löningsdag och allt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa L

    A och O är en en extremt noggran lista, där verkligen ALLT är med, även masindiskmedel och toapapper… Listan ska göras efter i vilken ordning man kommer till de olika avdelningarna i affären och att ha med penna för att bocka av är självklart! Många kassar så att inte tomaterna blir mosade under glassen.. Och glöm inte marschaller att ha utanför huset och plastfolie för maten som bli över!