Livet runt 40

Att sluta med napp

Våra planer är ju att Olivia ska sluta med napp till jul. Vi pratar om det titt som tätt med henne och försöker förklara att när tomten kommer ska vi lämna napparna till tomten.
Hon ska då få en extra julklapp om hon är duktig och tomten kommer lämna hennes napparna till andra barn som behöver nappar.
Hon nickar införstående oförstående och säger att hon är duktig och inte behöver napp efter jul.
Jag tror verkligen att hon kommer behöva napp, men vi måste försöka vara hårda. Vi vill inte ha ett barn som använder napp i för hög ålder. Snutten ska hon ju ha kvar.
Jag vet inte om man ska minska ned på hennes nappar som finns här hemma också eller om man ska ge samtliga till tomten.
Vi försöker att inte ge nappen för ofta här hemma och på förskolan använder hon den inte alls sa de på utvecklingssamtalet.
Så nu får man börja hårdköra med ickeanvändandet av napp.
Men det är svårt att vara konsekvent tycker jag. Alltsom oftast tycker jag att Olivia vinner många strider.
Vi får väl se om vi lyckas hålla oss mer hårda här.
Någon som har tips?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Har ni väl bestämt er så tror jag det bästa är att lämna bort alla nappar annars blir det kanske att hon vinner och vinner hon en gång så blir det bara värre för då vet hon hur hon ska göra. Hon är så stor nu och behöver inte den egentligen.

  2. Magda

    Vi har tagit mapparna för båda våra dagtid. De får bara ha dem när de sover. Det funkar bra, första dagarna tjatade Nora om sin men inte nu, nu får vi den vid frukost och hon får den igen på kvällen efter tandborstningeb. Vi kör med nertrappning med andra ord. Båda samtidigt.

  3. sändy

    min tös fick en lillebror när hon va 2,5år å nästan i samma veva sluta hon med napp. Först börja det med att alla var borta men hon somna med sin nalle istället. vi berömde mycket och så fick hon en stor bamsebok. Det gick jättebra. Lite trots i början men hon var nog mer redo än vi var ;). lycka till! 🙂

  4. Tatyana

    Vi hade skrik och tårar när Lin skulle sluta med nappen. Sen fick hon ett litet paket på morgonen om hon sovit utan nappen kvällen innan. Hon fick småsaker som tex hårspännen. Tog 5 paket, och nu somnar hon utan att ens fråga efter nappen när vi lägger oss i sängen. Hon vaknar på natten ibland, och då är det svårare för då grinar hon och är inte helt vaken, så då får hon ibland nappen. Men kvällarna går för det mesta utan problem.