Livet runt 40

När bloggar förvandlas till reklampelare

Jag gillar att anordna tävlingar och delta i dem också. Många bloggare anordnar tävlingar och kommer med säkerhet att ha adventskalender under december månad.
Jag för min del gillar att läsa bloggar. Personliga bloggar som delar med sig av sin vardag, sina bekymmer, sina upplyftanden och mål. Jag vill inte läsa en blogg som är täckt av sponsring och reklam och som bara anordnar en massa tävlingar för att få mer läsare eller få saker själv.
Tyvärr märker man att fler och fler bloggar blir precis så här.
Jag gillar att anordna tävlingar med, men det ska vara med jämna mellanrum. Bloggen ska inte bli en tävlingsblogg. Jag vill heller inte anordna en massa tävlingar för att få gratis saker. Ibland får jag saker för att recensera dem, men det skriver jag alltid. De tävlingar som anordnas vinner jag oftast ingenting på själv utan jag anordnar dem för att jag vill ge mina läsare fina produkter.
Jag vill ha läsare som gillar att läsa min blogg. LÄSA. Jag vill ha läsare som uppskattar det jag skriver och följer mig för det jag skriver om. Det jag delar med mig av. Min personliga blogg. Inte att de tittar in här för att jag anordnar en massa tävlingar.
Bloggkommentatorerna skrev om samma sak igår. Att de är trötta på att fler och fler bloggare säljer sig och blir tävlingsbloggar. De ser hellre att företag kör med adventskalendrar och har erbjudanden varje dag.
Har en blogg för mycket tävlingar och reklam blir det att jag bojkottar de andra inläggen som är skrivna. Kanske bra inlägg, men jag blir anti.
Nej hellre en personlig blogg med tävlingar emellanåt.

Hur känner ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lady Di

    Jag håller med! Tävlingar överallt typ… Men jag kör på med min vanliga ”julkalender” där jag hoppas på att bjuda på ett litet skratt utan motkrav 🙂

  2. alfva

    Jag har haft ett inlägg om det i mitt utkast nu i flera månader, men faktiskt inte vågat publicera eftersom man tydligen inte får klaga på såna saker. Håller dock med fullt ut, problemet är att i en blogg blir allt reklam oavsett om det är medvetet eller inte, jag försöker mer och mer att inte bidra till den hetsen. Men attans vad svårt det är – speciellt när ens egna intressen innefattar barnprylar som då direkt blir reklam.

      1. alfva

        Får och får, jag orkar inte med mobben som garanterat kommer om man råkar få någon att känna sig utpekad. För de med mest reklam i sina bloggar anser ju självklart att så inte är fallet, inklusive deras närmaste bloggkompisar. Därmed ”får” man inte klaga.. 😉
        Fast jag gör nog det iaf nu! 🙂

  3. Magda

    Ja det är lite trist med tävlingar hela tiden och sponsrar inlägg och hit och dit. Om det blir varannt inlägg tävling och varannat inlägg ”ni glömmer väl inte tävlingen” så är det ju inte längre nån rolig bligg, personen försvinner. Men vissa saker är ju trevligt att vinna och kostar det inget att vara med och regler/villkor är enkla och okomplicerade är jag ofta med.
    Vann Pino böcker alldeles höromveckan. Inte helt fel.
    Jag stör mig mer på bloggare som ursäktar att de inte skrivit på en dag eller två. Sluta ursäkta att ni har ett liv, sluta tro att folk inte kan leva normalt utan att just DU skrivit ett inlägg. Hellre då tomt 2-3 dagar än 10 inlägg om 2-3 meningar som är totalt ointressanta. Som ex ”idag blev det makaroner” och en bild på en tallrik makaroner. Så får en såklart göra om en vill men det är ju roligare att läsa om nåt som hänt oavsett om det är roligt, jobbigt eller tragiskt.
    Har ingen blogg jag läser varje dag. (Även om jag börjat stalka dug rätt friskt senaste tiden igen)

  4. Åsa L

    Håller med men jag är nog till och med hårdare. Inlägg som handlar om ”konsumtion” läser jag 3 meningar av och sedan slutar jag läsa det inlägget (gäller även dina, sorry…) jag är sjukt trött på bilder på overaller, vantar, ryggsäckar, dockspisar osv. Att sitta och läsa bloggar och längta efter att köpa saker är inte min grej. Tror att min unge äger 7 tröjor och 7 byxor förutom utekläder osv. Det är inget miljötänk, inget politiskt, inga pengaproblem… Så det är väll det jag gillar med din blogg, det är mer kloka tankar än prylar!

    1. MissJoi

      Tack Åsa. Jag kan överkonsumera ibland. Det erkänner jag. Sen kan jag skriva om önskehasaker, sen i samma sekund kan jag komma på mig själv om att skippa dessa inlägg hos andra. Lite dubbelmoral ✌️

      1. Åsa L

        Det var absolut ingen kritik, du skriver om ditt liv och det ska du göra utan att kompromissa med dig själv. Vi läsare får anpassa oss (sluta läsa eller fortsätta). Du har en skön blandning där du skriver om det som är viktigt för dig, oavsett om det är glädje, sjukdom, prylar eller annat, fortsätt med det. F-n vilken fjäskkommentar det blev….:-)