Livet runt 40

Är ni nöjda med er kropp efter graviditeten?

Nu är det 1,4 år sedan lite drygt på några dagar give or take, sedan jag hade mage och vägde 80 kg.
Jag gick rätt snabbt ned till 60 kg, det tog väl några månader med amning, men nu står jag åter på 65 kg.
Kroppen har förändrats rätt mycket efter förlossningarna och graviditeterna. Tuttarna pekar mot knäna istället för naveln, stjärten ser ut som en ledsen smiley och magen putar likt en 4 månaders gravidmage.
Så är jag nöjd? Nej det kan jag väl inte påstå. Hur länge kan man skylla på att man har postgravidkropp? 1,2 eller 3 år?
Jag tycker nog inte att jag kan skylla på det längre. Vill jag och orkar jag, så kan jag träna och fixa till den ledsna smileyn och den putande magen. Tuttarna blir väl svåra, där får jag väl investera i en tajt pushup,pushin och rollup. Där får man väl nöja sig med det som är kvar.
Efter första graviditeten hade jag enormt dåligt självförtroende över de ursugna lökarna och den känslan har ju inte blivit bättre efter barns 2 sug och slit. De har ju blivit än sämre och tunnare. Trodde knappt det var möjligt, men they proved me wrong.
Dock är jag inte sugen på att göra tuttoperation. En kompis har gjort det och den smärtan hon hade efteråt.. .nja… den är ju inte så himla lockande att utsätta sig för. Tror jag.
Magen och muffinsmidjan vill jag verkligen ha bort. Jag anser inte längre att det är en mage efter en gravid. Nej, denna midja har jag ätit mig till. Mycket socker, grädde och kolesterol ligger bakom. Jag har kämpat och jag har nått mitt ickemål. Midjemått 78 cm. Lite för mycket. För mig.
Dock är midjan det värsta att träna bort. Det tar längst tid. Konstigt egentligen då det är där man lägger på sig först.
Dock har jag vuxit 1 cm och det är ju skitbra. Kan det bero på att jag är stolt över mina barn och sträcker på mig mer ;)?
Inga bristningar, vilket jag är tacksam för.
Men nöjd med min gravidkropp är jag inte. När jag blir frisk och kry ska jag ringa sjukgymnast för att fixa knä och nacke och sen då jävlar..
Då ska här hängas och slängas med diverse kroppsdelar.
woho

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenhwyfar

    Efter ett år kan man inte skylla på graviditeten längre xD då är det precis som du säger pga att man inte gjort något åt det. Dock det är ju inte säkert man kan få samma kropp igen och DÅ kan man skylla på det lol.
    Jag är inte nöjd med min kropp men inte missnöjd heller. Och så har det ju bara gått fem veckor ^^. Det värsta är bristningarna 🙁 och sen hur magen hänger. Resten är ok lol men jag är väldigt mån om att gå ner några extra kilon och få i mig mina gamla jeans.

  2. Anna

    Japp, jag är nöjd! Var det du med! Ser ju att du har skitsnygg kropp på alla bilder! Kroppen förändras, inte bara av graviditet utan av att vi blir äldre oxå….jag försöker äta nyttigt för det mesta men har insett att träningen inte är min prioritet under småbarnsåren. Satsat på vardagsmotion istället.

  3. Emely Tuväng Korabik

    Kör på med morgonpasset vet jag. Jag har tappat skitmånga cm på bara en månad! Speciellt runt midjan och höfterna!!!! Det är så himla lätt träning också som man kan köra hemma. 🙂 Jag är inte nöjd med min kropp än, men är på god väg! Brösten har jag aldrig haft svårt att acceptera att de ändrats men sen ammade jag ju inte länge med någon av barnen så kanske därför? Du kommer bli nöjd en dag, det tror jag stenhårt på!
    Kram!

  4. Åsa L

    Min kropp är helt ok enligt mig, tuttarna sitter inte riktigt där dom satt innan men ligger man ner i soffan ser dom riktigt bra ut, he he!! Rumpan blev mindre av att inte hinna köra spinning och ärligt vem vet hur kroppen sett ut även utan barn? Man blir ju äldre då kanske man inte kan skylla allt på ungen…. Ja menar: kolla på era män, dom har inte fött barn men visst kan vi se ett visst förfall ändå!!

  5. Milla

    Jag har bara ett svar på det du…NEJ!!! Och jag börjar få panik!!! Kollade nyss i en gammal kalender och jag ”ligger efter”!! Efter Jeppe kom jag igång mycket snabbare. Inser nu att detta kommer ta längre tid och jag vill inte det!!! BLÄÄÄ !!’ ”Va stolt över din kropp som fått barn”…jovisst!! Och mer barn hade det inte blitt här ändå…vem fan vill visa sig naken nu?!