Livet runt 40

Packa BB väska – Barn ett vs barn två

Med Olivia packades BB-väskan noga och långt innan nedsläpp. Jag skrev lista (lång lista) och packade ned rätt så mycket onödigt och lite för mycket.
Jag bockade av och packade ned följande:
1. ny mysdress till mig (totalt onödigt då jag ff ville ha mammabyxor. Vem sjutton vill ha åtsittande hårda mysbyxor i midjan)
2. flera olika bodies, byxor och pyjamaser i storlek 56 (oxå onödigt då lillkörv Olivia var en liten 48-50 när hon föddes, men hur skulle vi veta)
3. rena trosor (ja såklart rena.. men alltså trosor? De trosor man har rymmer inte jättebindan man måste ha, så nättrosan man får på BB duger gött i några dagar. Går även att sno med sig ett par extra hem)
4. kortlek, tidningar, musik (fail, fail och fail. Spela spel under förlossningsarbetet var inte min grej, heller inte att läsa tidning eller lyssna på musik. Jag ville knappt höra Andy prata vissa stunder)
5. Mat och godis. (Andys mat åkte vi ifrån. Den låg fortfarande kvar i frysen när vi kom hem fem dagar senare. Godiset tog slut snabbt.)
6. Snutte och gosedjur till nyfödd
7. Filtar (mycket bra att baka in nyfödd i. )
8. MASSOR av småpengar
9. Välfylld necessär med kamera, laddare m.m.
Innan Petter kom till världen hann vi inte med så mycket. Jag påbörjade en packning, men hann inte slutföra innan vi var tvungna att åka in på koll och igångsättning. Jag fick då istället skicka hem ANDY att slutföra BB packningen.
Det blev:
1. Bodies, kanske två och 2 par byxor och någon pyjamas.
2. T-shirt till mig och Andy strumpor
3. Hänt Extra, som Andy läste medan jag gick och vankade i korridorerna.
4. Filt
5. Tandborste (japp en…)
6. Kamera
Resten försvann på vägen. Heller inte här hanns det med att packas ned mat till Andy och heller inga småpengar. Denna gång var man mer laid back och här kunde Andy gå iväg till kiosken och handla och fixa. Han låg och vilade och hämtade kraft (?!) tills allt satte fart.
Om ett barn nummer 3 hade kommit.. då känns det som om vi hade åkt in med en handväska med en pyjamas.
 
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Matilda

    Haha, känns igen! Har än så länge bara fött ett barn, men denna gången känns det som jag är glad om jag ens får med mig några bebiskläder till den nya stackars bebisen.. Inte har man tid att planera och packa och skriva listor och packa om någon jädra bb-väska tusen gånger denna gång! 😛 Ut kommer ungen i vilket fall tänker jag, haha..