Livet runt 40

Andra natten – sluta med nattvälling

Igår kväll var det alltså min tur att sammandrabbas med den lille hungrige knatten vid namn Petter. Jag laddade med pepp, inre hörselskydd och tålamod och gick och lade mig.
Vid 23,30 ringde hans invanda sovklocka och han vaknade till lite grann. Jag stålsatte mig för gårdagens skrik, men inget kom. Endast lite gnäll i några minuter, sen somnade han om. Bara så där. I chock somnade jag också om, för att bli väckt å det grövsta vid 4 – tiden.
Då var det kört. Rejält. Troligen hade stackarn drömt en fruktansvärd mardröm, för han satt och skakade och stora tårar rullade ned för hans små bullkinder.
Jag försökte trösta och lade ned honom igen.
Lönlöst.
Till slut lyfte jag upp den lille otröstlige och gick runt med honom i famnen. Tätt tätt och tryckte honom mot mitt bröst. Hans små armar kramade runt min hals hårt hårt och jag blev blöt på kinden av hans tårar.
Gud så det högg i hjärtat.
Jag klarade inte av att lägga honom i hans säng, så jag lade han bredvid mig i sängen (gud så lämpligt att jag och Andy inte delar säng just nu, för han skulle inte få plats).. Efter en stund sov vi båda och herregud så gött jag sov bredvid min lille kille.
Så himla skönt att jag inte vaknade av alarmet 6,15 utan Andy kom och väckte mig 7,26!
Lille Petter sov till strax innan 8.
Så natt 2 är iaf godkänd i mitt tycke.
Inatt är det återigen Andy och det är en snorig och lite hostig Petter som idag gick och lade sig för att driva sin far till lite vansinne i natt.
Olivia och jag sover på nedre botten. Imorgon ska hon följa med till mitt jobb och hälsa på och sen till mormor hela dagen.
Ska bli hur mysigt som helst.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline, 20 och blivande tvåbarnsmamma

    Skönt att det går åt rätt håll i alla fall, Elias dricker välling i perioder, men numera får han bara välling om han är sjuk eller om han skulle ha ätit hemskt dåligt under dagen, annars ser jag inte att han har något behov av det. Men nu efter separationen har det varit mycket för honom och vällingen har blivit som en trygghet för honom, precis som nappen. Han skulle ha den, men sällan dricka den, han ville gärna ligga och kramas med flaskan och drack sällan upp. Nu har jag tagit bort vällingflaskan och istället gett honom en sportflaska med vatten i och än har han inte frågat efter nappflaskan. Får se hur det går nästa vecka när han kommer hem från sin pappa igen! 🙂

    1. MissJoi

      Gud så skönt för dig! Välling är ju jättebra, men inte när de ska ha hela nätterna.
      Det lugnar ju dem och ger trygghet, men en annan är astrött och bara vill sova.
      Men nu verkar det ha vänt hos oss med. Hurrra!!!