Livet runt 40

Värre ägglossning/mens efter graviditet

Att kroppen skulle förändras efter en graviditet/förlossning det hade man räknat med, men jag trodde faktiskt inte att det skulle ställa till det så mycket i cycler som redan fanns.
Jag pratar då självklart om ägglossningen och menstruationen.
Innan barn kände jag av ägglossningen, japp, men inte så här mycket som nu. Denna gång t.ex. som jag befinner mig i nu, gör så sjukt ont i magen att jag kan inte ha jeans knäppta och emellanåt får jag sätta mig ned för att jag får sådan smärta att jag knappt kan gå. Jag fick tillochmed ta en Alvedon idag för att jag inte kunde hantera det. Det har liksom aldrig hänt förut.
Likaså med menstruationen. Innan graviditeter och förlossningar var den 5 dagar. No more no less. Smärta japp absolut. Inte asmycket blod. Liksom hanterbart.
Men nu… well hello waterworks. Det håller på först i dagarna 3 för att sedan ha ett uppehåll på 1 dag (så man liksom får för sig att det slutat och bli glad för en stund) och sedan för att komma tillbaka med buller och bång och hålla på i 3 dagar till. Mycket mens dessutom. m y c k e t.
Aldrig varit med om detta förut. Ont gör det också, men det är just själva mängden jag tycker är mest jobbig.
Nästan så man längtar tills man hamnar i klimakteriet så skiten försvinner helt.
Man ska ju ha något att se framemot.. Kanske kan vara något att skriva upp på längtatavlan…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kim F

    Samma här! Fast jag har inte så ont vid mens, men ägglossningen, jisses vad ont det kan göra!
    Dessutom har min ”foglossning” kommit tillbaka vid ägglossning och håller på fram tills mensen kör igång ordentligt. Kvinnokroppen är fantastisk men förbaskat strulig ibland.

  2. L

    Det där med att mensen slutar en dag och sen kommer tillbaka med full kraft känner jag igen. När jag åt p-piller blev det så varannan månad ungefär. Kollade med bm och hon tyckte jag skulle byta piller för att det var för mycket av något ämne i dem som kunde göra så det blev sådär..
    Blev till och med rekommenderad att äta ihop kartor för att slippa mensen..