Livet runt 40

Hur får man dem att bajsa på pottan?

Olivia är duktig numera och kissar på pottan eller toaletten. Helst av allt går hon nu på vanliga toaletten för det gör de på dagis och då vill man göra det hemma också.
Hon sköter sig exemplariskt måste jag säga.
Däremot vägrar hon att bajsa på pottan. Vi har försökt med allt. Vi klistrar klistermärken, vi mutar, fjäskar, sitter och klämmer bredvid.. you name it we tried it.
Ibland håller hon sig i flera dagar, men sätter vi på blöja så bajsar hon i den. Emellanåt kan hon bli lat och kissa i blöjan också, men tycker det är väldigt obehagligt och vill då byta blöja på en gång, men oftast tar hon av sig blöjan och går och kissar.
Jag börjar tycka det är rätt så frustrerande att det inte liksom blir någon förbättring. Hon vägrar bajsa på toaletten. Bättre att hålla sig eller bajsa i trosan/blöjan.
Och jag vet man ska inte stressa. Det fungerar när de är mogna.
Men säg den förälder som inte blir frustrerad när det blir bakslag och överslag och slap in the face?
Vet inte hur man ska komma vidare här. Ska man bara avvakta och tycka att allt är frid och fröjd och låta utvecklingen ha sin gång?
Blir det fel om man skyndar på bajsutvecklingen?
mvh
en som helst av allt bara vill ha ett blöjbarn dock går det bra med två nattetid

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tatyana

    Lin vägrar oxå bajsa på pottan. Vi har även fått ett bakslag så nu har hon börjat kissa på sig, efter att ha gått på pottan och toaletten hela sommaren. Det är tydligen vanligt att det kan komma bakslag, speciellt om det finns småsyskon, men det är lika frustrerande ändå. Man får väl vänta, nån gång måste dom ju börja bajsa på pottan eller toaletten.

    1. MissJoi

      Jag hatar att vänta. Varför går inget smidigt. Liksom bara löser sig? Tråkigt att hon gått tillbaka och kissar på sig. Förstår att det är fruktansvärt frustrerande! Å arg kan man ju inte bli. Suck!

  2. sändy

    min treåring gör likadant!nån gång har hon bajsat i toan men ber om en blöja när hon behöver bajsa.. tipsa gärna om du hittar nåt bra! 🙂