Livet runt 40

Första inskolningsdagen – check, instagram och spindlar

Första inskolningsdagen check checkiticheck. Gulliga fröknar, lite steril miljö (det är väl så när det är kommunalt antar jag). Olivia lekte på som vanligt och gick på toaletten när hon var kissinödig och 3 ggr extra bara för att hon ville spola och tvätta händerna efteråt. Visst jättebra att vara renlig, men man behöver ju inte tvätta bort fingeravtrycken heller.
Idag var det en timme och mest genomgång av verksamheten för mig och 2 föräldrar till som började inskolningen idag.
När det var klart runt 11,30 ville inte Olivia gå hem. Hon hade ju inte hunnit mata klart dockan än, så hon slängde iväg dockans filt och lät henne ligga där all in the nude. Klart någon ska straffas när man blir sur.
Resten av veckan är det 9-14 och då får även Petter hänga med som bihang. Andy kommer ha fullt upp, men jag tror det kommer gå bra. Han kommer ju ha mindre att göra då han inte behöver laga mat, fixa mellis eller aktivera dem. Det fixar ju dagis (vi kom överens om dagis och inte förskolan /föris eller hur?).
Så han är uppstressad och jag är cool. Antagligen för att jag ska på utbildning imorgon och inte kan vara på plats. hehehe.. mohahahaha
Men som sagt.. jag tror han fixar det galant.
Väl hemma igen slängde vi i oss lite rester från gårgårdagen och sprang sedan ut till studsmattan. Vi började hoppa och Olivia sprang runt. Strax efter hörs ett illvrål.
SPINDEL fullkomligt skriker Olivia.
Jag trodde att det var en liten harmlös svart spindel jag kunde plocka med min lilla arbetarhand. Men när jag såg vidundret som gjort bo i studsmattan stack jag ut före och drog ut Olivia lika kvickt.
FY FÖR FAN vilken best. Stor och fullt av färg *ryser*.
En precis likadan som vi har vid köksfönstret.
Och en precis likadan jag höll på att gå in i, i skogen i förrgår när vi plockade svamp. Såg en tjock lina spänd från en tall och ned i backen.
Vem har spänt upp en elledning här tänkte jag. För precis så tjock var den, som en elledning. 
Jag steg åt sidan för att inte få en stöt när jag ser en tumstor (bara kroppen alltså) äcklig färgglad spindel klättrar glatt upp för tråden.
Därefter var jag inte så himla sugen på att plocka mer svamp. Fattar inte vad det är för spindlar. Har aldrig sett dem förut. Finns det värmländska vidunder som bara bor här och äcklar sig?
Ska fota den jäkeln så ska ni få se!
Förresten är ni fler som har instagram? Skrev gärna ert namn så kan vi läggas till! Joi1977 heter jag där.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Jossanli heter jag på instagram. 🙂
    Fy fasen vilka spindlar, jag hatar spindlar. Finns inget värre tror jag. Tur att man bor i norra delen av landet, här finns det inte lika stora spindlar, tror jag iallafall.