Livet runt 40

Det här med katter som kissar inne

Ni som följt med ett tag vet ju att vi kämpar med katter som kissar inne. Efter vi flyttat till huset blev det bättre, men inte helt bra.
Nu är det riktigt jobbigt återigen. 2 gånger om dagen torkar vi kattkiss ibland. Ibland på saker, skor och kläder och ibland bara på jobbiga ställen.
Det är frustrerande och jobbigt och tär på mig och Andy som par. Vi bråkar om det. Han blir sur, jag ledsen för det är ju mina katter från början.
Nu när man har hus vill man ju ännu mindre att saker och ting blir förstört, att det kryper in i väggar eller golv. Vidrigt. Går ju liksom inte bort – lukten.
Jag vet att det bara finns en sak kvar att göra egentligen, för vi kan ju inte ha det så här.
MEN
Vidriga vidriga tanke. Avliva en frisk katt, för att hon inte trivs. För att vi inte orkar torka kattkiss. Alltså nej..
Och min största farhåga är att om vi avlivar Marwin.. tänk om kisseriet fortsätter efteråt man tagit bort henne!! Förstå den ångesten man får när man upptäcker att det var den andre katten!
Fy fan!
Man ska banne mig inte skaffa djur, för när man skaffar sig djur blir man helt plötsligt Gud och kan bestämma över liv och död. På djur som inte har något att säga till om.
USCH!
Jag börjar gråta bara jag tänker på det eller prata om det. Jag vet inte vad vi ska göra. Känns bara skit. Skit att de kissar inne och skit att man inte kan ta ett beslut om vad man ska göra.
Ingen vill ta över henne heller, hon är 17 år.
Vad ska man göra!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Nu har jag inte läst hela historien med katten, men eftersom den är så gammal kan den helt enkelt vara inkontinent. I så fall finns det hjälp att få hos veterinären. Förstår verkligen din ångest, hoppas att ni hittar en lösning!

  2. Sandra

    Vi har samma problem med vår honkatt som kissar inne i perioder. Vi har testat det mesta t ex att byta kattsand, torka med piss of medel, kontakt i väggen men inget har hjälpt. Tidigare hade vi två katter men fick avliva hanen eftersom han var gammal men det blev ingen skillnad då heller. Hon fortsatte att kissa inne. För ett tag sedan skaffade jag en kattlåda till så att hon nu har 2 lådor istället för 1 och det har faktiskt blivit bättre. Jag har upptäckt att hon inte vill kissa och bajsa i samma låda. Hoppas ni hittar en bra lösning. Det sista man vill är ju att avliva dom.

  3. Karin, katterna & killarna

    Fy fan. Hatar verkligen den där känslan av att råda över liv och död. Och jag förstår att det känns sjukt jobbigt att ta bort henne för att hon är ”obekväm” liksom. Samtidigt så finns det ju nån sorts gräns för hur mycket en liten fyrfoting ska få sabotera familjelivet. Fast hur vet man var den gränsen går?

  4. Emma-Alla goda ting

    Usch!!! Lider med dig verkligen!! Exakt i dina tankar gick vi i för 2 år sedan. Vår ena katt hade då pissat inne i perioder i ca 4 år. Man älskar ju sina djur! Vi tog tillslut beslutet att avliva honom då vi också precis fått vårt första barn. Mår fortfarande dåligt över det ibland och speciellt när jag läser detta. Hoppas allt löser sig!!