Livet runt 40

Potträning goes on

Det är konstigt att när Andy är hemma själv med Olivia så stannar potträningen av. Han glömmer säger han… eller är det så att han inte orkar torka olyckor och hoppsans på golvet?
Häromdagen körde vi utan blöja hela dagen fram till kvällen. Det genererade i en kiss på pottan på morgonen, tre hoppsans på golvet och en kiss på pottan på kvällen.
Hon är ju van att kissa på pottan morgon och kväll, men ibland kommer det inte då och hon har heller inte lärt sig knipa riktigt när hon är kissinödig.
Idag är Andy borta, så nu kör jag igen.
Jag vet att hon tycker det är rätt skönt att vara blöjfri, för när hon varit utan blöja en hel dag ville hon inte ha blöja sen på kvällen.
Men att kissa på pottan är en hel vetenskap att få igenom. Hon spelar spel på Paddan eller kollar på film oftast och när hon lyckats med behov vill hon ha belöning. Gärna i form av godis eller glass eller nötter. Så nu kör vi nötter, behöver ju liksom inte äta Kinderägg vid nio på morgonen varje dag ;).
Annars idag väntar vi in min mamma och vännen Minna. Andy är iväg och servar bilen och ska fixa vår AC som har varit trasig hela varma sommarn. Behöver jag säga mer…
Dyrt… varmt… dyrt..
Annars tycker jag det är asskönt med en molnig och ej så varm dag idag. Petter har på sig nya mysbyxor jag bara väntat på att få använda, jag har tunna jeans och Olivia är stjärtis.
Gött!
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magda

    Vi kör med klistermärken som belöning, hon får ett att sätta på ett papper på toa väggen varje gång hon går på potta eller toa. N är utan blöja då och då när hon själv vill med varierande resultat.

  2. Tatyana

    Lin går på pottan på dagarna nu. Jag ställde fram pottan så den stod i vardagsrummet, så hon kunde gå när hon ville. Så när hon blev kissnödig hade hon den nära. Innan jag gjorde det gick potträningen sådär, men när jag hade ställt fram den gick hon nästan varje gång och kissade. Nu är hon helt blöjfri på dagarna. Hon har haft någon olycka, varför vet jag inte för hon har varit blöjfri i flera veckor, men annars säger hon till eller så springer hon till pottan eller sätter sig i en buske. Så att ha pottan framme hela tiden är ett tips, om ni inte redan har det 🙂

    1. MissJoi

      Japp vi har oxå pottan i vardagsrummet. Det var en dag med mycket spill, nu kniper hon faktiskt och har hämtat pottan själv flera gånger. Tror hon tycker det är skönt att vara utan blöja faktiskt. Tack för tipset!