Livet runt 40

Att sova borta

Olivia har inte sovit borta ofta. En gång hos min mamma när jag och Andy var på Foo Fighters (mitt favvoband all times). Ja det var väl det. Då var lille korven ca 8-9 månader och det gick jättebra. Jag drabbades flera gånger av ångest över att vara ego, men jag ville så gärna se Foo Fighters att det tog över.
Sen har det varit stiltje. Ingen av oss har velat. Folk har tjatat, men vi har sagt nej.
Sånt hinns med tycker vi. Ingen brådska. Olivia har ju varit så liten, så vi tycker inte det behövs.
Både jag och Andy har inte velat ”lämna” ifrån oss lille Oliven.
När sedan Petter kom till världen var det viktigt för oss att Olivia ska sova hemma hela tiden, så hon inte känner sig bortskuffad för att det kommit en ny bebis till oss. Det var hög prio. Så där blev det toknej när folk frågade.
När vi låg på BB sov Olivia återigen hos mormor. Då var båda mina bröder med sina barn där, så Olivia märkte inte ens att vi var borta. Så hon blev mest sur när hon skulle sova hemma istället när vi kom hem med Petter. haha
Vi testade för några månader sen då hon skulle sova hos farmor, men ju närmre kvällningen kom desto mer började underläppen att darra och Andy fick åka in och hämta henne. Alltså inte mogen än.
Men idag.. Idag ska vi testköra hos mormor igen. Olivia ska följa med mormor hem och sova kvar där inatt. Mormor är hon ju som tryggast med då de träffas flera gånger i veckan och hon ofta sover kvar här. Olivia går ofta och letar efter henne när hon inte sover här och när hon pratar om vilka som bor i vårt hus säger hon alltid mormor.
Så idag är alltså the big test.
Vi bor ju nära, så skulle det inte fungera så sticker jag snabbt in och hämtar lille Korvas.
När sen farmor har semester blir det att sovtesta hos henne igen. Jag och Petter ska då sova i Karlskoga någon annanstans så vi enkelt kan hämta upp henne om det behövs.
Men idag då ska det packas väska. Olivia har pratat om det mycket och ser framemot det. Än så länge.

När sov era barn borta första gången?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Vet inte riktigt hur gammal vår flicka var när hon sov borta första gången, runt 6 mån tror jag. Hon har bara sovit utan oss hos mormor och morfar dock. Hos andra har hon somnat utan oss på kvällen, men då har någon av oss dykt upp under kvällen och varit där om hon vaknat på natten. Vår dotter har alltid vaknat 1 eller 2 ggr per natt nämligen och jag vet inte hur hon skulle reagera om hon vaknade hos någon som hon inte träffar lika ofta som mina föräldrar.
    Hoppas det går bra för Olivia!

  2. Åsa L

    Våran unge är 1,5 och hon sov utan oss första gången vid 6 månader (vi va på bröllop, barnvakt + barn va hemma hos oss). Min man va nojig, jag tog det lugnt:-) Nu sover hon borta/med barnvakt hemma utan oss ca 1ggr i månaden då vi passar på att göra vuxensaker (fest i annan stad, åka bort en natt osv). Hittills har det funkat jättebra men vi försöker alltid komma hem i tid dagen efter hon inte ska hinna sakna oss allt för mycket. Ok upplägg eller inte vet jag inte men det har funkat för oss!