Livet runt 40

Svar från Hyresgästföreningen

Idag fick jag mitt första svar från Hyresgästföreningen och enligt dem ska man inte behöva stå för vanligt slitage av lägenhet och MAN FÅR sätta upp skruv i väggarna. Vi ska bekosta 10 våder enl. vår förra hyresvärd där det sitter skruv. 10 våder á 300 kr styck. 3000 kr!!
I don´t think so.
Hyresgästföreningen påpekar även att man ska betala en skälig kostnad beroende på hur gamla och slitna tapeter det är fråga om. Och den standarden som vi flyttade in i så ska vi inte behöva betala något!
Men vi ska alltså inte behöva betala för skruv i vägg.
Fy fan säger jag.. Jag tänker inte släppa detta. Resten av samtalen kommer jag att maila med vår hyresvärd. Jag tänker ha allt skriftligt, då de hävdar att de inte sagt saker de sagt.
Vi ska inte betala !
Hoppas att Hyresgästföreningen kan ringa vissa samtal så vi slipper.
Har även fått en del information om möglet i källaren, dock inga positiva från Kommunen som hänvisar till Konsumentrådgivare.
Men vi får se…
Bara jag får tid att sätta mig lite ner och skriva så ska vi nog se till att fixa detta hoppas jag. Tänker verkligen inte bara betala och se glad ut. ALDRIG.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Ge.inte upp. Självklart ska ni inte betala. Vi har fått betala i en lägenhet då våra katter rivit upp tapeten men då var det inte vanligt slitage så det gjorde vi såklart. Men i en annan lägenhet behöver vi inte ens betala det katterna rivit upp, det var ändå dags att tapetsera. Men ni ska INTE betala, och 300 per våd låter VÄLDIGT mycket. Det kostar ju en rulle.. Sen är det ju arbete o så men ändå.. Dyrt.