Livet runt 40

Ibland blir det lite för mycket

Idag har det varit en sån där dag.. En sån där dag som när man tänker för mycket och oroar sig för mycket och det händer för mycket.
En bra dag, men många funderingar.
Andys kommande operation, som vi inte vet när den sker bara att den ska ske. Tänk om det blir komplikationer, tänk om något hemskt händer..
Han blir sjukskriven minst 5-6 veckor. På dessa veckor får han inte göra något. Han kan på sin höjd ha barnen i knät och äta och så själv, men han kan inte hjälpa till med något. Alltså blir det jag som får sköta allt i hemmet och allt i huset och utanför huset. Har vi tagit på oss för mycket? Kommer jag orka och fixa allt? 
Visst jag tror att jag kommer fixa det, men det kommer vara jobbigt, jävligt jobbigt vissa stunder. Jag kommer få ta alla nätter. Alla. För en nyopererad måste vila och få chans att läka och återhämta sig. Och blir det en tuff natt, hur sjutton ska man då fixa allt som ska göras i hus och utanför hus och 2 barn. Samtidigt som man ska vara glad och positiv och hålla masken för både karl och barn. Å så katastroftankar på det.
Sen ska jag börja jobba i augusti.. Kan jag det? Kommer han vara återställd fram tills dess? Det vet vi ju inte eftersom vi inte vet när operationen blir.
Och så strular kommunen med att inte fixa gräsmattan hos oss som skulle vara gjort för länge sen.
Och så har vår förra hyresvärd börja krävt oss på pengar som i vårt tycke de inte har rätt till. De hotade till och med med kronofogden. Jäkla människor.
Folksam vägrar betala ut pengar för skadan vi hade på våra saker i källaren. Det ska hyresvärden stå för säger de och med den hyresvärden vi har kan vi se oss i himlen efter de pengarna.
Och så är Acn i bilen paj, känns som om man behöver det nu när det börjar bli varmt.
Och när det blir strul börjar Andy få känningar i bröstet, då han har problem med retledningssystemet och så sätter mina katastroftankar fart.. Jag vet innerst inne att det inte är farligt, men hamnar han i flimmer så är det ju det.
Pust
Känner mig lite martyr i och med detta inlägget, men ibland känns allt lite för övermäktigt. Man är vare sig gjord av pengar eller har hur mycket ork som helst.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sändy

    styrkekram!! verkar tungt nu men be om hjälp! å pripritera :). Tänkte på mögelkartongerna, släng iväg ett mejl till miljö och hälsa i din kommun (om duu orkar) så får nog hyresvärden en annan ton!myndighetspersoner väger tyngre tydligen;). lycka till!

  2. dentvetydigamamman

    men ibland måste man bara få vräka ur sig! shit, det är ju jättemycket negativt på G hos er just nu… ta hjälp av så många nära och kära som möjligt. särskilt under de 5-6 veckorna som A ska vara sjukskriven! vi ska ju klara allt själva vi svenskar, MEN det är bara skitsnack – be om hjälp! STYRKEKRAM!

    1. MissJoi

      Som tur är är det många som hört av sig och vill hjälpa till. De flesta dock bara med barnen, så det tyngsta lasset kommer man få dra ändå tror jag (martyren). Ibland vill man ju ha hjälp med andra grejer också som gräsklippning, trimning och disken. för att inte laga mat, så man kan vila.. men vi får se. Kram

      1. Therese

        vet du vad min syster gjorde när hon och mannen inte fick ihop vardgaen pga av jobb! JO skrev en lista på TRETTIOTVÅ tillfällen på två månader som dem behövde ha barnvakt och skickade runt i bekantskapskretsen! dem fyllde hela listan!
        gör en lista på vad NI kommer behöva ha hjälp med och var lika fräck som min syrra skicka ut den till nära och kära! typ vi vill ha hjälp med: matlagning, disk, klippa gräset 1 g/vecka, få SOVA m.m. tydlig kommunikation! självklart vill man hellre t hand om två söta ungar än att klippa gräset, MEN det handlar om vad ni är i behov av under en begränsad tid!
        vi borde ses nån dag tycker jag verkligen – samla ihop lite bloggmammor i mariebergsskogen elelr så 🙂
        KRAM!

        1. MissJoi

          Precis sa vi igår med. Det är inte barnvakt vi behöver för att kunna hinna med vardagssysslorna. Det är allt annat som gräsklippning rensning disk å tvätt som behövs hjälp med.
          Coolt av din syrra att göra så. Totalt osvenskt. Sånt gillas.
          Klart vi ska hänga i skogen ;). Kram

          1. Therese

            verkligen totalt osvenskt 😉 men sån är hon… bryr sig inte ett dugg om vad andra tycker och tänker till skillnad från en annan!
            vad tror du om en söndag om några veckor, mitten av juni? kan göra ett evenemang på värmlands bloggsidan?
            Kram!

  3. Minna

    Andas andas o andas. Har en idé vi ska vara barnvakt i sommar! Vi kan väl få låta bli o sova lite 😉 Ses imorron Kram!

  4. Josefine

    Men usch vad jobbigt! Har ni varit i kontakt med hyresgästföreningen eller liknande om problemen med hyresvärden? Eller kanske konsumentrådgivare (är en hyresgäst en konsument?) på kommunen?
    Hoppas allt löser sig! 🙂

    1. MissJoi

      Nu har jag kontaktat hyresgästföreningen och kommun. Jag skulle så gärna vilja slippa att ta samtalen själv. Om t.ex. hyresgästföreningen skulle kunna ta samtalen, så man slipper.