Livet runt 40

Dyr spontanshopping

En dag som skulle handla om årets första mjukglass och lite tilläggsmathandling på Willys, slutade på en betydligt dyrare nota när vi tog rulltrappan ned till Babyproffsen.
20130426-162911.jpg
Petter har ju fortfarande åkt i sitt lånade babyskydd (Max 9 kg) och det har länge varit dags att byta till en vanlig bakåtvänd bilbarnstol.
Vi har väntat på att Britax skulle släppa sin nya med isofixfästen och nu fanns den alltså där.
Jo men visst sa vi. En sån blir det. Och så såg vi skydd för skinnklädsel och då tog vi ju två sådana.
Sen såg jag en skitbra grej till bilbarnstolarna, ventilationsdyna, så de inte blir svettiga när man åker länge i bilen. Dynan är mjuk och suger upp vätska, så barnet inte sitter i blött. Dessutom tvättbara. Sicken bra grej. Så då blev det ju två sådana oxå.
Mycket bra inför sommarens bilfärder.
Men notan… Usch. Ångest. Är glad att vi fick en slant av mamma för stolen, tidig födelsedagspresent till Petter. Mer sånt mamma ;)!
De installerade stolen i bilen och efter en titt på hur vi installerat Olivias stol konstaterade han att han satte om den också. Stolen satt enormt fast och hårt, så ingen fara för den skull, men nu sitter den ju lite bättre. Dessutom visade han hur vi enkelt flyttar ut stolen när Olivia får längre ben och behöver mer plats.
Herregud vilken bra service!
Många pluspoäng från oss.
Babyproffsen i Karlstad finner du i samma hus som Willys numera.
20130426-163834.jpg
20130426-163852.jpg
Petter åkte därifrån rak i ryggen och med utsträckta ben och osvettig rygg.
Fatta gött för han att äntligen få en rejäl stol som hela hans knubbiga kropp får plats i. Dessutom går den att ställa i olika läggen, så han även kan halvligga i.
Satans bra.
Vår plånbok har nog lite annat att säga till om…
Men ändå nöjd. Märkligt det där.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. alfva

    Fast de är ju grymma de där stolarna – vi har visserligen inte med Isofix men båda ungarna sitter sjukt bra och dessutom kommer de ju kunna ha dem länge (vår blivande 4-åring har mängder med plats kvar).
    Fast ps – babyskyddet ni har är nog till 13 kilo – så vad gäller vikten hade han nog klarat sig men de rekommenderar ju att byta när de kan sitta stadigt.. 🙂