Livet runt 40

Mat – budget eller lyx

Vi handlar nästan all vår mat på ICA. Ibland Willys och lite på Hemköp, men som sagt nästan allt på ICA.
När jag fick tidningen Buffé häromdagen kollade jag lite snabbt på sammanställningen över hur mycket vi handlat för föregående månad.. och fick en liten smärre chock. Och som sagt då är inte Willys, Hemköp och kanske en tripp till Netto med.
Vi ligger på allt mellan 4-6000 i månaden. Vi är 4 personer. I den summan ingår blöjor.
När jag handlar köper jag inte lågprismärken som typ Euroshopper eller Eldorado. Jag förstår de som gör det för det finns mycket pengar att spara, MEN jag litar inte riktigt på ett företag som kan göra allt från diskmedel och tvättmedel till mozzarellaost och bröd.
Känns inte helt okej där.
Jag gillar att köpa Green Giant (the master of all majskorn) och jag köper Barilla (the king of pasta). De är ju specialiserade på sina produkter och gör bara det och kanske lite tillbehör.
Jag gillar ekologiskt och närproducerat. Klart det blir dyrare.
Vissa månader tänker jag budget när jag handlar. Vissa månader när vi har mindre pengar att röra oss med.
Men jag tror helt och fullt på att bra näring och bra livsmedel ligger till grund för mycket.
Sen kanske jag köper lite onödiga saker emellanåt, som kebabfefferoni till lille Andy, svartvinbärsgelé och sånt där. Men jag gillar att ha mycket i kylen, mycket att välja på och lite små saker som sätter piff i kylskåpet.
Men jag kanske ska börja tänka på inköpen, men svårt när man älskar mat och älskar att handla mat.

Hur tänker ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. marbodarling

    Jag vet inte vad vi ligger på, vi handlar också det mesta på Ica men har inte haft icakort så länge. Hur som helst så vet jag att vi lägger mycket pengar på mat. Jag vill ha ekologiskt och gärna närproducerat – särskilt till Ivar. Det är inte rimligt att pressa priserna mer och mer, inte om vi vill att det ska finnas bönder kvar i Sverige och om vi vill slippa fusk med maten. Däremot så skulle vi säkert kunna hålla nere utgifterna om vi planerade bättre, men det får vi väl se om det händer nån gång… 🙂

  2. Nathalié - Mamma till Charlie

    jag fick också en chock när jag fick hem sammanställningen från förra månaden. fast iofs köpte jag en jacka på ica maxi för 500kr så det räknar jag ju bort.
    jag köper ekologiskt det mesta, dock inte t.ex kött för det är så dyrt och med sjukpenning får man tänka efter innan man köper. sen köper jag ofta t.ex icas egna varor, några kr då och då gör stor skillnad till slut för oss iaf.
    ketchup, tandkräm, pasta t.ex det köper jag av kända märken för dem gillar jag mest :P. brukar veckohandla för då har man alltid färskt i kylen :).

  3. Linasegelsbo

    Ja märkligt, men som sagt det funkar. Jag kan säga att när det kommer till mat så är just det en postbjag prioriterar. Bra och god mat tror jag är grunden till mkt. Däremot brukar jag passa på att bunkra vissa saker när det är billigt så kan man ha kylskåps/ skafferi/ frys emellanåt. Klart man ska ha massa gott i kylen så det blir kul att äta. Köper nästan inget halvfabrikat dock då jag tycker det är onödigt dyrt och absolut inte lika gott. Hemmagjorda köttbullar, hemmagjord sylt etc slår det mesta!:)