Livet runt 40

Lära barn nya vanor och rutiner

Att lära barn nya vanor och rutiner är ju som att sätta sig på den omöjliga av omöjliga av uppgifter. De vill ju gärna bestämma över sina egna rutiner och liv, särskilt när de är så små så de inte förstår vad de vill bestämma egentligen.
Att lära barn nya vanor och rutiner är som att slå sig själv i ansiktet.
Att lära barn nya vanor och rutiner är skrattretande svårt.
Som igår kväll. Min tur att ta Petter (vi kör varannan). Jag gick upp med honom 19. Gav en flaska välling och nattade. Han somnade omedelbart i sin lilla säng och med snutten hårt i hand. Jag gick ned, för att sedan gå upp igen vid 22. Då hade han sovit konstant. Inte ett knyst I tell you. A-barn!
22,20 illvrål. Då hade jag precis släckt iphone och stängt av skit CandyCrush.
Välling.
Nattade.
Vaknade återigen 23,20. Asarg av någon anledning. Luktade i stjärt (blöja) och försökte rapa honom om det var det som var problemet. Gav mig nada.
Buff buff och klapp i stjärt. Somnade efter 15. Jag lade mig till rätta och hann känna att täcke var rätt gosigt att ha runt kroppen.
Vaknade så fort jag hann tänka täcketanke. Hann fundera på om jag pratat högt..
Lukt i stjärt igen, om jag missat förra gången.
Vyssja, buff buff och klapp i stjärt. Somnade. Lade mig… och så började det om igen.
Till slut lade jag honom bredvid mig i sängen och buffade honom till sömns i 15 – 20 min (kan vara längre tid då jag inte fattar något eller tar tid på natten). Då var klockan 01,40. Sen sov han till 05,48 imorse och nu sitter vi här. En är nyskiten och färdigäten. En bäljar kaffe och har ont i halsen av dålig sömn.
Det känns ändå som om när det är Andys nätter, då bökar han inte så här som han gör med mig. Är jag fortfarande mat för honom? Tror han att han virat mig runt sitt minifinger?
Inatt är det Andys tur och då kommer det säkert gå mycket lugnare till.
Skitungen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Visst är det sjukt orättvist att det funkar bättre med papporna. Det är samma här vilket ha lett till att pappan tar alla kvällar! Haha
    Här vaknas det som sagt oxå väldigt tidigt. Tror att det även här behövs styras upp med dagssömnen, han sover oxå 3 gånger. Men jag håller med, det är ju sjukt svårt att ändra på deras vanor. 🙂

    1. MissJoi

      hehe.. jag ska fasiken föreslå det igen ;). Ta alla nätter Andy.. Petter mår mycket bättre av det :D… mohahahaha
      Ja vi drar ned nu till 2.. det kan vara en stor anledning till att de vaknar och sen till på köpet så har bebisar sin mest oroliga sömn mellan 8-10 månader. Vi tar allt på en gång.. lika bra:D

      1. Josefine

        Det är superskönt att pappan tar kvällar/nätter, tycker jag förtjänar det efter alla nätter jag har tagit, haha. Har som funderat lite på om jag ska testa ta nån kväll/natt, men har inte riktigt vågat med risk att det blir kaos.
        Ja lika att ta allt direkt! Sover han i egen säng nu? Vi har märkt att Valter sover mycket bättre i egen säng. Direkt vi tar över honom i våran säng blir det krångel. Fast det kan ju oxå bero på att jag (=maten) ligger där och stör honom, hahaha.

        1. MissJoi

          hehe jag är med lätt värd! Fast Andy oxå, han ska opereras för magen framöver och sover så dåligt för att den är helt paj.. så well well.
          Petter sover i sin säng, har gjort ett tag nu. Enormt stor skillnad på sömnen där du.. Jag stör nog honom asmkt. He needs his space! 😀