Livet runt 40

Shopping innan bebis är född

Innan vi fick Olivia visste man ju knappt något om vad man behövde till ett litet barn. Hur mycket kläder eller salvor eller leksaker de behövde.
Så vi handlade… eller ja.. jag handlade. Sen fick vi 3 svarta sopsäckar med begagnade kläder. Så vi hade kläder. Enormt mycket kläder. Sen vad vi inte visste, när Olivia väl var född, fick vi ju presenter. Kläder. Leksaker. Så vi hade kläder kan man säga. Mycket tyvärr hann inte användas förrän hon vuxit ur dem och fick läggas till källaren totalt oanvänt. Skittråkigt.
Vi köpte leksaker (vi betyder jag i hela detta inlägg) för framtida bruk och som i stort sett inte lektes med. Vi hade namnfest och hon fick presenter. Här förstod man ju att man kunde önska sig välbehövliga saker! Så vi önskade oss en badstol. Satan i gatan vad bra den är!
 
Vi använder den i duschen och i badkar. Den rekommenderar jag (vi?) varmt att man införskaffar. Ullared har billigast och det är den vi har. Tror mamma betalade 159 kr för den om jag inte minns helt fel.
Med Petter visste vi bättre. Vi köpte inte mycket kläder innan han var född. Även här fick vi enorma mängder begagnade kläder och nu med facit i hand visste vi ju att bebisar har en tendens till att växa ganska fort i de första storlekarna 56-74. Dock anser jag att pyjamaser kan man aldrig få för många av (älskar pyjamaser) så det inhandlades.
Men ibland drabbades jag av den stora mammaångesten. Gjorde jag skillnad på mina barn. Skulle jag inte köpa några nya kläder till lille Petter? Olivia fick ju massor, så då blev det att jag handlade lite grann ändå.
Även här fick vi kläder i nyfödd present. Dock färre denna gång. Färre personer grattade faktiskt, känns också märkligt. Gör folk skillnad på när man får första och andra barnet?
Något jag verkligen gillar att få i nyfödd present är blöjor. Det går åt. Särskilt första tiden, vet inte hur många onödiga blöjor man bytt i spädbarnstiden. Ska det vara så svårt att låta ungen skita klart innan man byter??
Så tänker man tillbaka har man köpt jäkligt mycket onödigt. Innan man visste. Det kommer inte att behövas 15 par byxor (kanske pyjamaser) och 20 bodies. I samma storlek.
Så mitt råd till alla kommande mammor och pappor. Köp inte ihjäl er innan! Ni kommer få enormt mycket presenter när väl bebis är ute. Ni kan önska er snuttar, filtar, kläder, nappar, nappflaskor m.m.
Vi köpte allt i Ullared.

Sen fick vi dubletter.


 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.