Livet runt 40

Åka utomlands med barn

I höst planerar vi att åka utomlands. Hela familjen. Gärna med flera från min familj då vi planerat det länge.
Vi vill inte flyga för länge då Petter blott kommer vara 1 år (dessutom är både jag och Andy flygrädda), så det lutar ju åt Kanarieöarna eller Grekland. Jag fullkomligt älskar Grekland. Tycker att det är mycket mer behagligt att resa till Grekland som svensk än till Spanien. I Spanien drar de och sliter mer i en än vad de gör i Grekland. Kanske generaliserar väldigt grovt nu, men där jag har varit har jag märkt stor skillnad.
Kanarieöarna har vi aldrig varit på, så man är ju lite sugen på detta. Ändå. Mycket för att det är kort resa och det går flyg från Karlstad dit. Stort pluspoäng.
Till en början var vi inne på att ta in på hotell, halvpension, men efter mycket diskussioner har vi kommit fram till att det vore bra så mycket roligare och mer ekonomiskt att hyra ett helt hus ihop. Det finns ju jättemånga ställen som hyr ut hus och det gäller att vara med när de sänker priserna när de är nervösa för att inte få det uthyrt. Då kan man tjäna in pengar.
Men så vill man ju inte ha alltför långt från flygplats till hus/hotell, för lång transfer med barn är aldrig bra.
Ja ni hör ju… mina funderingar och diskussioner är ju långt ifrån klara.
Så har ni några stalltips? Har ni varit utomlands med barn och isåfall var? 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fröken svår

    Vi va till london när tjejen va 6 mån, kreta när hon va 10 mån och mexico när hon va 14 mån. Vi bodde inte bra på kreta, fint hotell men det var mer för vuxna och det fanns inga bra barnpooler (eva bay). Vi har inte upplevt flyget som ngt problem (se till att förboka platserna bakom en vägg,mer utrymme för barnen att stå på) men en lång bussresa skulle jag försöka välja bort.

  2. Jasmine

    Vi ska åka hela släkten till hösten. Kanarieöarna, ca 5 timmars flygtid. Vi kommer vara över 15 pers och många barn och för att det verkligen skulle bli semester så valde vi att ta all inclusive utan tvekan för att slippa stå och laga mat till alla och så diska efter det och allt gnäll om mat. Eller om man ska äta ute, hitta nåt som passar alla. För oss med barn var det det allra bästa alternativet. Jag och Dan har varit och rest bara vi två och har redan då bråkat om just mat, man börjar leta matställen när man börjar bli hungrig, aldrig bra. Men hus är ju mysigt och säkert mycket billigare. Det beror ju på vad man vill ha ut av resan. Nu har jag ju inte rest med barn innan men så gick våra tankar