Livet runt 40

Inhalering

Efter att ha inhalerat Ventoline och fått kortison inmundigat blev vi hemskickade. Han kom in med väsande pipande rossel i lungorna och det var borta när vi åkte hem.
Troligtvis har Petter någon form av förkylningsastma och då kommer det antagligen bli så här vid varje förkylning han får. När jag var inne nu och läste om förkylningsastma, så är det större risk att få det om man haft RS-virus och det har han ju tyvärr.
Men vi får väl se.
Svalt i sovrummet och med höjd huvudände hoppas jag natten blir relativt lugn.
När vi kom hem tempade även Olivia 38,4 så denna helg blir ju allt annat än rolig. Men men..
Är Petter inte bättre i luftrören imorgon skulle vi söka akut och inhalera ännu en gång. Man skulle banne mig ha en sån apparat hemma. De är ju dretbra.
Nej .. snart blir det natten även här.
Puss på er
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. veronica

    Ja, säger de förkylningsastma så finns ju hjälp att få! Axel var ju större när han fick det, men han fick tuggtabletter att ta när man märkte att förkylningen var på g, funkade kanoners, svin dyrt dock och skulle tas till typ 3 veckor efter förkylningens slut… Nu är han stor nog att ha fått inhalatorer för ”vuxna” och det är ju bättre för det ger ju mindre biverkingar än tabletter.
    Det tråkiga är ju att alla förkylningar blir så långdragna med astmabarnen, Axel och de andra blir förkylda samtidigt men de andra hinner bli både friska och få något nytt innan han repar sig. (Fast ser ljuset lite nu med nya kortsoninhalatorn, hostan försvinner lite fortare, peppar peppar!) Men alltså, säger de förkylningsastma så får de ju agera därefter! Förkyld blir man HEEEELA tiden och ni kan ju inte åka till akuten varje gång!! Det är ju sjukt jobbigt för er samt att det kanske finns nån annan som inte kan fixa sitt problem hemma! Här kommer en styrkekram från nån som vet hur det känns med barn som inte andas som de ska och vet vikten av att ha rätt verktyg hemma… Ja, för vi skulle ju aldrig hinna till akuten om det blev så.

    1. Joi

      Nej fy fan säger jag. Jag lider med er oxå, så mycket ni har genomgång alltså!! Dessa förkylningar.. å läkare säger, de bygger upp immunförsvar med dessa. Jo jo.. MEN vägen dit är ju förbannat lång alltså om man ska se det så. Vi ska ju iaf på utredning nu. Tacka f-n för det

  2. Indira

    Hej.. Min lille har förkylningsastma, och vi fick en vortex pump utakriven med een baby mask samt flutide och airomor och de hjälper hur bra som helst.. Be om de så slipper du åka till akuten och plocka upp föer baciller..

  3. Therese

    åh vad trist med eventuell förkylningsastma! jag tror dem ställer diagnosen efter tre anfall. mina grabbar har det – båda två och det tar ganska mycket på krafterna tyvärr. men nu medicinerar vi varje dag och då håller det sig skapligt borta. det är otroligt skönt att ha inhalator hemma så om ni behöver åka in igen – be om inhalator och medicin att ta med!
    om det är så att han har förkylningsastma så se till att bli skickade till astma och allergimottagningen på sjukhuset – dem är underbara där 🙂
    LYCKA TILL! och hoppas ni snart blir friska!