Livet runt 40

Hårda tag mot sömnproblemet

Andy ringde barnmorskan idag och diskuterade hur jag har det om nätterna. Barnmorskan tyckte absolut inte det skulle vara så och Petter behöver verkligen inte amma om nätterna. Så nu har de bestämt att jag inte längre får natta Petter eller ta han om nätterna. Han ska avvänjas och sova. Så inatt har de två bestämt att jag inte får sova hemma. Jag och Olivia ska sova hos mamma/mormor.
Andy ska ta Petter inatt.
Vi har ju sövt Petter genom att bumpa stjärten tills han somnat och ibland har han även somnat vid bröstet. NO MORE! För det sista han ser är mig innan han somnar och när han sedan vaknar om natten eller kvällen och ser att inte jag är där då blir han ledsen.
Så de nya buden är att han ska somna som han gör om dagarna. Själv. För när han vaknar sen är det som när han somnade.
Vaknar han om natten eller kvällen ska Andy gå in och prata med honom och säga att Pappa är här och nu ska du sova. Inget mer.
Och jag.. jag ska bara inte vara där.
Usch… Å ena sidan är jag jättetacksam för att Andy slog larm till barnmorskan om hur jag mår, för mina bröstsmärtor är inte roliga idag, å andra sidan så känns det hemskt att lämna lille Petter. Andy kommer troligen inte att få det lätt inatt eller de kommande nätterna.
Men får vi sova sen efteråt så är det väl värt det.
Önska oss lycka till… och kanske… kanske får jag sova inatt.. om jag inte vaknar av sparkar från Olivia eller funderingar över hur det går…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Hoppas du fick sova inatt. Vi gjorde likadant när vi skulle sluta med nattammandet. Jag sov borta en natt sen var vi stenhårda med att han inte skulle amma första veckan var det tuffa nätter, bebisar är envisa. Men det blir bättre.

  2. Jenny

    Det är tufft dom första nätterna men det vänder fort oftast! Vi använde 5- minuters metoden på båda barnen ganska tidigt å sen har dom sovit.. Lycka till och hoppas du får sova!

  3. sändy

    Låter tufft! :/ men Du måste ju få sova också. Skönt att din kille slog larm. Sov så gott! När du minsr anar det sover lillen hela nätter me;).