Livet runt 40

Tips till er som haft missfall

När jag blev gravid med Olivia hade jag 2 missfall bakom mig, ett missed abortion (V 17) och ett mf i vecka 8. Jag blödde i början av graviditeten och det fick mig att söka till Kvinnokliniken för ett tidigt ultraljud. Hjärtat slog som det skulle, men de trodde att jag kanske hade för lågt progesteron i kroppen och att det var det som gjorde att kroppen stötte bort fostret.
Om man producerar för lite progesteron vid en graviditet tror livmodern att den ska producera mens och stöter ur fostret ur kroppen.
Så jag sattes på utredning, prover togs och jag fick stoppa upp progesteron några gånger om dagen. Det extra progesteronet skulle jag ta fram till vecka 12 och absolut inte längre. Dessa extra hormoner gjorde mig tvärsur, bitsk och trött.. som om man inte hade nog redan i graviditeten liksom, men det sket vi i såklart, så länge lille knyttet skulle få vara kvar. Dessutom kostade det ganska mycket pengar, har för mig runt 1000-lappen.
Och hon höll sig kvar! Proverna visade att jag producerade normalt med progesteron också, så att jag hade haft 2 missfall bakom mig var bara olyckligt.
MEN
Mitt tips till er som har 1 eller fler missfall bakom er. Nästa gång ni blir gravida be läkaren sätta in progesteron. Om det nu inte är det som är felet, så skadar det ju inte att ha testat.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

    Ja, visst är det kul med paket 🙂
    Ena paketet var iofs en vinst, men jag har också ett samarbete med Me&i så jag (Robin) får hem kläder då och då. Ibland för tävling och ibland för att behålla själv. I det fallet kontaktade dom mig och frågade om jag var intressantad, likaså i renässans paketet som kom igår. Jag fick ett mejl om vi ville prova 2 nya produkter 🙂 Har även fått andra förfrågningar, men jag tackar såklart bara ja om det är något intressant 🙂
    Kram