Livet runt 40

Föräldraledig och med barn på dagis

Innan Olivia började dagis och Petter kom till världen hade vi redan bestämt att hon skulle börja på dagis oavsett om jag skulle vara hemma eller inte.
Iochmed att man redan hade ett barn visste man ju att man kunde vara ofantligt trött med en nyfödd hemma och hur skulle man då inte vara med 2 barn hemma. En som ständigt (allt som oftast) behöver lyftas, ammas och inte har några rutiner och en som oxå vill bli buren, har fasta rutiner och vill leka och ha uppmärksamhet.
Vi valde att ha kvar Olivia på dagis för att jag skulle kunna få tid att lära känna vår nya lille tjomme och att Olivia skulle få leka av sig på dagis 3 dagar i veckan.
Om jag har dåligt samvete när jag lämnar henne?
Inte ett dugg. Vi har ett kanondagis och Olivia fullkomligt längtar till dagis och tjatar om att få gå dit oavsett vilken dag det är i veckan. Hon har varit ledsen en gång när jag lämnat henne och ledsen en gång när jag hämtat henne (idag, hon hade precis fått en smäll). Så himla skönt.
När Andy går på sin föräldraledighet ska vi självklart ha kvar henne 15 timmar oxå. Andy behöver ju ha sin egentid med Petter oxå.
Jag är jättenöjd över att vi valde dagis när Petter kom till  världen. För både hans och Olivias skull. Det fungerar för oss.

Hur gjorde ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna K

    Hade Melker på dagis oxå när mio föddes! Dom har sån nytta av det med tanke på utvecklingen oxå av att få va där! Att dom får flunsor å dyligt det stärker dom bra i framtiden, våra grabbar är väldigt lite sjuka jämfört med många andras, jätteskönt!!!

  2. Siri

    Vi har gjort tvärt om. Båda barnen är hemma… dels eftersom S inte hade börjat dagis än och då kändes de dumt att hon skulle dra hem alla sjukdonmmar å smitta A. Sen är hon också så liten (13 månader emellan barnen) så jag känner att hon är för liten för dagis. Plus att hennes tid som liten är så kort å ja vill passa på att vara med henne så länge som möjligt när jag nu endå är hemma och kan.
    Visst kan de va lite jobbigt ibland med hennes rutiner å lillen som inte har några rutriner. Men vi tar dagarna som dom kommer. S har kvar sina rutiner såklart å det har inte varit några problem. Hon äter ju å sover som vanligt. 🙂

    1. Joi

      Okej. Skönt att det fungerar så bra. Det där med smittan förstår jag verkligen. Herregud så många förkylningar Petter åkt på redan, suck. Roligt att höra hur andra gjort 🙂