Livet runt 40

Hur nattar ni?

Jag tycker det är svårt att veta det här med nattningar och hur länge de ska sova på dagen för att sova bra på natten. När de ska sluta med att sova osv. Alla barn är olika och det märks, är ofta svaret man får.
Jo visst är det så, men jag tycker det ändrar sig hela tiden oxå.
Olivia är snart 2 år och på dagis sover hon hur länge hon vill på dagen, det blir oftast 1-1.15 timmar. Vi går och lägger henne vid 19 (cirka) och då läser vi i ca 30 minuter och sedan släcker vi lampan säger godnatt och sätter oss bredvid sängen tills hon somnat. Vi har testat att gå ut, men det fungerar inte förrän hon sover. Hela proceduren brukar ta ca 1-1,5 timme om man har otur.
Måndagar och fredag-söndag är hon inte på dagis utan bara hemma. Vi brukar dra ner middagsvilan till en timme, då hon inte blir så trött hemma som på dagis. Samma läggning som ovan, dock med skillnad på fredagar och lördagar då hon får vara uppe till ca 20. Det är ju ändå helg och det är mysigt att ha henne uppe lite längre med oss.
Oftast går nattningarna bra, men ibland är hon galen. Skriker, sparkar och slänger napp och snutte all världens väg. Oftast nattar Andy varenda kväll, men har jag precis ammat tar jag gärna och går upp med körven.
Men när ska man dra ner på dagissov? Sluta helt?
Man märker ju stor skillnad på Olivia när hon inte sovit på hela dagen. Inte tar nattningen kortare tid inte, nej nej… den är bara snäppet jäkligare. Det är skillnaden.
Hur gör ni? Hur ska man veta när man ska sluta helt t.ex.?

20121123-205547.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.