Livet runt 40

Utvecklingen hos barn 2

Så sitter man här med 2 barn. Dagarna går skitfort, man hinner knappt med att fundera så har hälften av veckan gått. Så är det så konstigt att man inte hänger med i barn nr 2s utveckling som man gjorde med barn nr 1?
Med Olivia hade man fullt koll på hur gammal hon var, då räknade jag i veckor. 15 veckor, 22 veckor osv. Nu är Petter strax 4 månader.
Med Olivia hade jag koll på de 7 sprången och läste böcker om hur gnälliga de kunde bli under dessa stadier. Nu vet jag att Petter strax är 4 månader.
Man följde kurvor, jämförde utvecklingen och vad de ska kunna göra vid den åldern barnet var i. Om de låg före sin tid eller efter.
Nu vet jag att Petter strax är 4 månader, dregglar som tusan och är stadig som få. Folk säger att han är tidig och visst jag håller med.. för visst är han det?
Man hinner få dåligt samvete lite oftare med barn nr 2, för man har inte riktigt lika full koll på allt som med nr 1. Nu har man ju helt plötsligt inte samma tid att bara sitta och kolla in allt de har för sig.
Olivia tvättade jag varje dag med servetter och barnolja och gjorde rent alla skrymslen och vrår. Det gör jag inte nu kan jag säga.
SUCK
Rätt vad det är har han väl fått 3 tänder utan att jag märkt det. Kryper iväg ned för soffan och säger Mamma utan att jag hör.
Men man är väl bara människa antar jag.
En sak som är lika iallafall är att jag fullkomligt njuter av den lilla krabaten. Av hans små varma fossingar som ligger mot min mage om natten, av hans små händer som kramar om mitt lillfinger, av hans underbara ögon som tittar på mig som om jag vore det bästa som finns i hela världen och som får det att hugga i magen av kärlek. Av alla hans veck på låren. Av hans underbara pussmun och söta näsa. Och alla underbara läten som kommer ur den lilla munnen.
Iallafall något..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lillalady

    Lova blir 3 veckor på lördag. Alltså, va? Tre veckor? Hur i h-vete gick det till? Var det inte typ igår som vi var på förlossningen? Jag hänger inte med alls, fast det inte har gått så lång tid ännu. Snart kryper hon väl utan att jag har märkt att hon har växt ens.
    Det är verkligen skillnad på första och andra barnet.

  2. Magda

    De sju sprången har jag aldrig hört talas om, så det had ejag ju verkligen ingen koll på med Nora heller. Inte heller olika fasers innebörd. Jag är inte den typen av människa, även om det skulle underlätta att förstå lite mer. men jag tycker dte går rätt bra ändå. Men det får väl framtiden utvisa, haha.

  3. Katarina

    Hej!
    Men det är ju rätt skönt också att inte ha superkoll på allt hela tiden. Att släppa lite på kontrollen samtidigt som det blir bra ändå. Ja, herregud vad jag känner igen mig på din beskrivning. Jag var likadan med första barnet som du!
    Andra är snart 3 år och jag tänker. Opps, vad hände, var tog tiden vägen och typ jaha, du kan gå nu.. vad bra. Haha
    Med första barnet satt jag och lekte heeela tiden, samt hade superkoll på alla utvecklingsstadier och jämförde såklart med andra förstagångsföräldrar. JAHAAA, kan ditt barn rulla runt nu osv
    Jag gick även på allt. Babysim, babymasage, babyträffar, föräldrarträffar, babyrytmik, you name it!
    Med andra barnet har det varit tvärtom och gissa vem som är mest framåt, mest självständig och den som kan ta för sig mest och roa sig bäst på egen hand? Tvåan såklart…
    Själv tycker jag det är skönt att jag blivit mera avslappnad i min roll som förälder. Allt känns faktiskt mycket lättare sedan vi fick tvåan.
    Kram till dig!
    Katarina