Livet runt 40

Like if you care, ignore if you don´t – Facebook

På Facebook florerar det bilder på söta hundar och katter, utvecklingsstörda barn, cancersjuka barn, kärleksfulla par och kort på gravstenar med folk som gått bort. Man ska trycka like ifall man bryr sig och bryr man sig inte ska man ignorera.
Vem sjutton började med detta elände?
Bara för att jag inte trycker like på ett kort där en sött litet barn sitter med en brännskada över halva ansiktet, betyder ju inte att jag inte bryr mig om henne och inte tycker att hon är söt. Man får automatiskt ett styng av dåligt samvete när man ser dessa bilder och jag förstår inte varför folk envisas med att trycka like på allt detta.
Många gånger när man sitter vid frukostbordet och surfar på lilla iphonen får man upp de mest otäcka bilder som mina ”vänner” på Facebook tryckt like på. Vissa riktigt obehagliga.
Press like if you think cancer shouldn´t exist, ignore if you think it should exist. Och så en fruktansvärt tragisk bild på ett barn som kramar sin mamma.
Ehhh…
Jag skänker pengar till cancerfonden varje månad, det är mitt bidrag. Om jag trycker like händer inte ett skit. Likadant är det med alla dessa hjärtan man ska sätta som sin status eller när man ska skriva ngt annat hemligt så ingen förstår, för att visa sitt stöd för bröstcancer.
Wake up! Det händer ingenting om det inte uppmärksammas och hörsammas och skriks ut. Skänk pengar. Alla har råd med något. Mitt dras på mobilräkningen varje månad. En liten summa, men alltid något.
Och dessa bilder på face.. spare me!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bitterpappan

    Amen to that, jag har bekanta som har cancer. De själva anser alla dessa saker på facebook vara ett hån mot dem. Vill man göra skillnad så skänker man pengar, inte gilla en bild på Facebook…

    1. Joi

      Ja jag håller med. Tycker oxå det är ett hån. Det är ju stor skillnad till att sätta ett hjärta på statusen eller att sätta in pengar på cancerfonden med hjärtat.