Livet runt 40

Idag säger jag upp mig

Den här dagen vet jag inte vad det varit. Den började ju bra med sovmorgon, men sen har det bara ballat ur. Inget har fungerat som det brukar göra. Jag har knappt hunnit äta och så fort jag ska sätta mig för att äta har Petter börjat skrika eller så har Olivia börjat göra saker hon inte får. Hon har varit enormt dryg och trotsig och Petter känns som om han har skrikit mer än någonsin.
Min irritation har gjort mig helt skakig i hela kroppen och gjort mig onödigt arg och irriterad.
När jag nu skulle natta Olivia gick allt åt skogen. Petter dyngvaknade och vägrade somna om. Olivia vägrade somna och blev stressad. Jag fick springa upp och ned i trappan och försöka få tyst på båda. Och utan att ha hunnit äta kvällsmat på det.
När jag skulle lägga ned Olivia slog hon sig i sängen och gallskrek utbröt, som i sin tur återigen väckte Petter.
Efter 1 timme och fortfarande utan mat i kroppen lade jag mig och ammade uppe, Olivia började leka och jag fick avbryta amning, lägga ned en skrikande Olivia och gå tillbaka till en skrikande Petter. Olivia gallskrek och grät stora tårar tills jag fick dåligt samvete och ropade på henne, så hon kom och lade sig bredvid mig och Petter.
Usch vilken jävla dag.
Idag har jag dåligt samvete för jag känner mig som en urusel mamma. För att hon slog sig, för att jag blivit arg och fått henne att gråta och Petter blivit stressad, för att jag inte är lugn och harmonisk och beter mig vuxet.
Olivia är fortfarande uppe. Jag kan inte natta henne idag. Inte när Petter är som han är. Fattar inte hur det ska fortsätta ikväll överhuvudtaget.
Allt skiter sig.
Jag kan inte skita i allt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Aj då, lät inge bra:-( Känner igen de där dagarna när allt bara går åt skogen och då känner jag mig så som du beskriver men man har rätt att ha dessa skitdagar och man borde inte få dåligt samvete för det för den perfekte människan finns inte;-) och tänk alla dessa dagar då allt bara klaffar och känns så jäkla bra, de dagarna ska man ta till vara på och njuta av!!!
    Kram!

  2. Karin Åberg

    Det blir bättre imorgon. Att vara en bra förälder handlar inte om att göra rätt jämt utan om att göra rätt för det mesta och inse när det blir fel. Vi har haft några riktigt dryga dygn med lillkillen nu och han är för tillfället inte dyr mitt i natten om jag säger så. Inte så dyr på dagen heller faktiskt. När jag är trött är jag ingen vidare mamma. Men imorgon är vi en dag närmare att det blir bättre.