Livet runt 40

Äckliga jävla fimpar

När man fått barn ser man farliga saker överallt. Något som stör mig riktigt jäkla mycket det är att det ligger en massa fimpar överallt. Särskilt i lekparker.
Häromdagen lekte jag och Olivia kiosk i lekparken här utanför. Jag får ju vara glad att hon bara beställde glass och inte cigg, för det minsann fanns det gott om på backen runtomkring.
Ska det vara så svårt att slänga den där fimpen någon annanstans? Man har ju ändå tagit upp den ur paketet, ja först gått till affären och handlat dem, tagit bort plast, slängt plasten i soppåsen, tagit upp en cigg ur paketet och tänt den. Puffat tills den är klar. Släckt den mot någonting och sen flärpar man iväg den. Vind för våg. Överallt i naturen, så det är fritt fram för djur och barn att smaka lite ciggfilter. Kanske har man tur att få lite läppstiftssmak kvar eller något annat smaskigt.
Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att ta upp den där fimpen och gå och slänga den i soporna. Vill man inte slänga den i en papperskorg, så ta hem den då! Men då luktar det väl fimp om byxan eller jackan istället och det är ju äckligt (läses med ironi).
Sen tycker jag väl inte att det ser särskilt snyggt ut att stå och poffa i en lekpark heller där det sitter en massa barn och leker och suger i sig all passiv rök. Även fast man är utomhus.
Jag tycker verkligen det är skitäckligt och det ligger överallt. ÖVERALLT.
Ta ert ansvar och ta upp dem efter er eller sluta rök helt och hållet.
För våra barn och djurs skull.
Och alla andras.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Det är faktiskt sjukt att folk slänger fimpar på lekplatser, till och med hittat fimpar i sandlådan!!!
    Jag kan erkänna att jag är rökare, men är jag med mina syskon på lekplatsen (stor åldersskillnad i familjen då jag är 19 och minsta syskon 1) så går man iväg minst 20 meter från barnet och sen slänger fimpen i papperskorg. Annars om jag e ute och går så blir det oftast i brunn eller papperskorg då jag aldrig skulle vilja att mina syskon eller barn stoppar fimpar i munnen, usch

    1. Joi

      Precis! Det finns ju massor av ställen att slänga dem på. Men inte i en lekpark. Likadant är det med folk som låter sina hundar gå å bajsa överallt och inte plockar upp. Och då i sandlådorna t.ex.
      Suck
      Varför kan inte alla rökare vara som du?