Livet runt 40

Förlossningsbrev

Förra gången jag var hos barnmorskan var det dags att skriva förlossningsbrev. Jag minns inte alls hur den följdes sist, men det gick ju bra ändå.
Det som hjälpte mig ofantligt var att jag skrivit med att jag led av katastroftankar, så barnmorskorna höll mig jättebra uppdaterad vad som händ och hur Olivia mådde. Nästan övertydliga och omtänksamma. Jättebra!! Rekommenderar varmt att ni skriver med såna saker i förlossningsbrevet så barnmorskorna kan läsa och få en förståelse för en. Oavsett vad det gäller!! Fobier, rädslor o.d.
Jag skrev med att jag ville ha Eda även denna gången och även underlivsbedövning, minns inte vad den heter nu… För att underlätta krystvärkarna.
Lustgas tyckte jag inte hjälpte ett dugg. Det var mest Andy som blev yr och fnissig när han provade.
Barnmorskan påpekade dock konstant att jag bara kan få detta om jag hinner. Nummer två kan gå fort..
Herregud. Hur fort då egentligen?!!?
Jag skrev även med att Andy ska klippa navelsträngen. Det gjorde han sist och det känns som en självklarhet även denna gång.
Det var lite lättare att skriva förlossningsbrevet denna gång då man varit med en gång tidigare.
Men som sagt ingen förlossning är den andre lik, så vi får väl se vad som händer. Bedövning vore ju skönt att hinna med iaf. Jävligt skönt.
Ett stressmoment i allihopa är att det sätter igång nu när Andy är dålig. Skulle inte vara så kul.
Så knyttet.. Håll i dig i navelsträngen och stanna kvar ett par veckor till är du snäll.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia & Lexie

    Jag hann inte ens med bedövning när Lexie kom… så jag hoppas verkligen på tur andra gången. 🙂 Men nu vet jag ju att det inte kan göra ondare i alla fall!!
    Ska inte skrämma upp dig… för enligt mig hade jag en jättebra fölossning trots ingen smärtlindring. Men visst faaaaaaaaaaan gör det ont! Tur att adrenalinet finns! 🙂

  2. Hanna

    Ååh, jag måste verkligen få tummen ur och skriva klart det där förlossningsbrevet. Vem vet när det kan tänkas dra igång, orka sitta och skriva förlossningsbrev då liksom 😉
    Fast, men min tur lär jag väl gå över tiden den här gången istället så jag har väl gott om tid på mig…