Livet runt 40

Andra barnet – hur var förlossningen?

Vi befinner nu oss i vecka 37 och det är nu bebis kan bestämma sig för att komma om ett par timmar eller ett par veckor.
Jag har börjat tänka ganska mkt på den kommande förlossningen och jag får lite halvångest när jag tänker på den.
När jag skulle föda Olivia tyckte jag pinvärkarna var jättetuffa. Långa och tuffa och täta.
Krystvärkarna höll på i närmre tre timmar och de gjorde ju fruktansvärt ont. Hela förlossningen tog närmre 15-20 timmar från dess att vi kom in och jag vägrade åka hem.
Jag födde i vecka 39+6 alltså exakt enl rul.
Så nu vill jag höra era berättelser. Skillnader mellan första och andra. Går det verkligen så mkt fortare med andra? Kom andra barnet tidigare eller gick ni över?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Birgit

    Spännande, nu kan det ju hända snart! Jag har ju bara en förlossning som du vet men det verkar ju som att andra nästan alltid går fortare, alla jag har pratat med säger det iaf. Hoppas verkligen du slipper krysta i tre timmar!! En kollega som hade jättesnabba förlossningar hann knappt in på sjukhuset med tredje, så då kan det ju vara skönt att första tog lite längre tid… 🙂
    Kram!

  2. Louise

    Hade en bra första förlossning, var på BB ca 6-8 timmar innan Julia kom. Tog EDA men fick bara bedövning på ena sidan av kroppen.
    Andra gången kom vi in på kvällen runt 7-8 då vattnet hade börjat gå. Jag hade ont som bara den och ville ha EDA men den (jäkla) barnmorskan sa att jag öppnat mig för lite och skulle förmodligen få sättas igång på morgonen först kl 8. Jag klagade mycket på värkar men fick till slut morfin som inte hjälpte alls och inte så konstigt med tanke på att jag vid det stadiet nästan börjat få krystvärkar utan att någon annan märkte det.
    Vattnet gick och då jag inte skulle föda förrens på morgonen trodde jag att jag hade kissat på mig (hmm) men när jag stod vid sängen och började få krystvärkar så var det dags.
    Allt gick panikfort, hann inte ens få på mig ”sjukdräkten” och det gick snabb och smidigt att krysta ut Albin. Då jag fått morfin så tätt inpå så andades han inte direkt så de tog honom till rummet bredvid och då hörde man honom skrika!
    Det tog alltså bara några få timmar från att jag kom till BB tills jag födde. Jag stannade fram till förmiddagen tills läkaren tittat till Albin sen åkte jag snabbt därifrån.
    MAO så hade den där förbannade jäkla surkärringa lyssnat på mig så hade det gått annorlunda till. Nu kallade hon mig istället för gnällig, när hon pratade med de andra på avdelningen (Kala hörde henne), bara för att jag sa att jag hade så ont. Hon lyssnade inte alls på det jag sa eller det Kala sa utan var pissdålig. Men HON är det enda jag har att klaga på, annars gick allt snabbt och väldigt bra!!!!! .

    1. MissJoi

      Men jävlar vilken idiot till barnmorska!! Vad sjutton de ska ju lyssna och ta in det man säger. Ha lite förståelse gärna tack.
      Skönt att båda gick bra iaf. Kram på dig och hälsa kala

  3. myfamily

    Första barnet: 46 timmar, tuffa värkar, EDA lite för sent, krystade ca 30 min. Jag födde i v. 41+6! Han vägde 4210 g och 52 lång.
    Andra barnet: 12,5 timmar, vattnet gick, värkstimulerande dropp, ingen smärtlindring alls, krystade max 5 min. Hon föddes en dag innan beräknat. Vägde 3528 g och 50 lång. Den andra förlossningen var mycket lättare men jag hade velat ha EDA. Dessa förlossningar var som antt och dag, inte så mycket likheter faktiskt.
    Får se när din bebbe vill komma, lycka till 🙂 Det går nog super!

    1. MissJoi

      Tack. Hoppas verkligen det. Man vet ju aldrig. Jag hoppas bara att krystvärkarna inte pågår i tre timmar denna gång. Det var alltför jobbigt. URK. Tog verkligen musten ur en.
      Kram