Livet runt 40

Att bli gravid ensam

Igår gick det tydligen ett program på tv om insemination i Danmark. Svenska kvinnor åker till Danmark för att bli inseminerade för att det inte är accepterat och okej i Sverige. Man får bekosta detta själv, ur egen ficka. Tycker ni att det är okej av de kvinnor som gör så? Är det moraliskt okej?
Själv tycker jag absolut det är okej. Ensamstående är ju en diskriminerad grupp i samhället många gånger då de absolut inte har några rättigheter när det gäller att skaffa barn.
I Sverige ska man vara 2 när man skaffar barn. Visst det är klart.. Det krävs ju 2 för att ligga. För att bli gravid behövs det sperma som finns i nr 2 i deltagandet (om man är tjej vill säga).
Vill man ha barn som tjej och inte hittar någon att skaffa barn med då? Hur fan går man till väga då? Adoption är ju inte att tänka på, där ska du vara gift, ha det gott ekonomiskt och genomgå en stor utredning. Alltså går det bort.
Gå och ligga med någon oskyddat som man dragit med hem från krogen då? Visst självklart är det ett alternativ, men oskyddat kan ge sjukdomar. Real nasty ones. Dessutom kan du få en sjuhärdeles ågren efteråt ifall du verkligen inte egentligen ville ligga med den som ligger bredvid dig – totalt ovärt. Du kan även få en ihärdig stalker efter dig ifall killen blir betuttad. Dessutom kan det mesta hamna bredvid om man ligger full och det är ju inte heller ett bra alternativ.
Och som en kompis sa, att åka till Danmark för att bli inseminerad känns så mycket ”renare”. De som åker dit vill verkligen ha barn. De har sparat eller tar lån för att äntligen få bli mamma.
Som det är nu kan vem som helst bli förälder (på gott och ont, se bara på den den där mamman som tvingade sin son att dricka öl och röka) i Sverige. På detta sätt blir verkligen någon som kanske kämpat och önskat så innerligt länge, mamma.
Tycker många gånger att Sverige är förlegat när det gäller barnafödande. Vad är det som säger att barnet mår bättre av att ha 2 föräldrar hemma? Ingenting. Kan vara totalt katastrof. I vissa fall vill föräldrarna inte ha barn egentligen, pappan drar, mamman drar.. I många fall är ensamstående föräldrar bättre. Om de kanske väljer det själv. Klart man vill vara 2, skaffa ”kärleksbarn” och allt sånt där, men om man nu inte träffar den rätte att skaffa sitt kärleksbarn med.. Ska man då få avstå från sin dröm? Drömmen om ett eget barn?
Nej jag tycker absolut det är dags att gå igenom gamla lagar i Sverige. Tillåt surrogatmammor för homosexuella par, tillåt insemination för ensamstående.

Vad tycker ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magda

    Håller med dig. Om ett barn är önskat,älskat och välkommet spelar antalet föräldrar ingen roll.
    Hur mår du annars? Börjar det bli tungt för dig med? jag är just nu hemma en vecka för jag har så lågt blodtryck och huvudvärk och trötthet är typ mitt andra namn just nu. Men det närmar sig ju sommar nu, snart april! Sjukt ju.

  2. myfamily

    Håller me! Om jag hade kommit till en viss ålder och inte hittat den rätta hade jag lätt kunnat tänka mig att dra till danmark! Tänker på lesbiska par, för de är det ju ett bra alternativ också. Tycker det är löjligt att sverige inte kan göra likadant som danmark.