Livet runt 40

Kyckling i fetaost och basilika

Första gången jag åt detta var hos min kompis Linda som bjöd mig på detta. Sedan dess har jag gjort denna rätt ofantligt många gånger och alla jag bjudit säger samma sak – Fy fan vad gott.
Så här kommer receptet:
500 gram kyckling (grillad eller kycklingfilé. Jag brukar använda kycklinginnerfilé då jag tycker det är godast)
1 kruka basilika
salt och peppar
3 dl grädde
150-200 gram fetaost
Gör så här:
1. Använd gärna tinad kyckling, annars förstek den lite innan in i ugnen.
2. Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form
3. Salta och peppra kycklingen
4. Smula sönder fetaosten över kycklingen
5. Bryt av den färska basilikan över kycklingen.
6. Häll över grädden.
7. In i ugnen 175 grader ca 20 min för tinad kyckling, längre för otinad.
Servera med ris eller potatis, svarta oliver (för dem som gillart) och sallad.
Grymt gott!!

20120131-124114.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.