Livet runt 40

ADHD – Naturläkemedel eller medicin?

Andy fick diagnosen ADHD för några år sedan när vi träffades. Han genomgick en stor utredning och det konstaterades att han led av ADHD. Medicinering skulle sättas in och han fick Concerta.
Då jag är lite skeptisk mot bokstavssjukdomar (om de inte är medfödda) kollade jag upp Concerta noggrant. Jag hade en ond aning att den medicinen inte var bra. Inte bra för Andy.
Han skulle börja smått och öka dosen ganska rejält allteftersom tiden gick och på så vis hitta sin dos själv. Hur fan låter det?
Till en början blev Andy lugnare och mer harmonisk, men allteftersom dosen ökades blev han mer och mer stirrig. Blodcirkulationen blev mycket sämre och han mådde inge bra.
Mina eftersökningar tog mig till USA och där visade det sig att flera barn dött av medicinen p.g.a. att blodcirkulationen försämrats. Här i Sverige är bara medicinen testad på barn och därför ingår alla vuxna som tar den, som försökskaniner. De vet inget om biverkningar på vuxna bara på barn.
Då vi försökte få barn vid denna tidpunkt frågade jag läkaren om biverkningar på spermierna. Finns inga sa de. Inga problem bara att skaffa barn.
Det lät jättekonstigt tyckte jag, då blodcirkulationen försämras då borde ju det föra med sig andra biverkningar. Inte sant?
Även här tog mina eftersökningar mig till USA och där visade det sig att männen som ätit Concerta där, varannan av deras spermier var skadad i huvudet. VARANNAN!! Och här i Sverige.. här var det inga problem alls. Har vi andra pillesnoppar här?
Vid denna tid fick vi även missfall. Tillfällighet eller sammanträffande?
När Andy började må sämre av medicin slutade han och började må mycket bättre igen. Jag har alltid varit för naturläkemedel så vi gick till Life och fick hjälp.
Folk med ADHD ska tillsätta extra mycket Omega fetter och B-vitamin då detta är bevisat att det är brist på hos de med ADHD.
Andy har testat massor av olika naturläkemedel och alla har funkat kanon och idag äter han en sammansättning av MOR-EPA (extra höga doser av Omega fetter), Calcium-Magnesium (har du b-vitaminbrist har du ofta brist på detta med) och B-75 (höga doser b-vitamin).
Han är mycket lugnare och tillfreds idag och självklart handlar det mycket om att han äntligen hittat rätt i pillerdjungeln, men även att han funnit lugn i sig själv och mår bra idag.
Jag är så stolt över min Andy som kämpat så med detta och blivit oförstådd genom alla år. Med diagnosen i bagaget säger han idag att han inte knappt tror på bokstavssjukdomar. Det ligger ofta mycket annat bakom.
009
Själv har jag köpt extra Omega fetter till mig och knyttet med. Det åt jag med Olivia (Mumomega, men den hade jag inte råd med idag) och det vill jag äta med knyttet med.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sofie

    åh intressant inlägg, hinner inte svara nu men jag jobbar ju i huvudsakligen med bara ADHD , träffar barn ca 5 varje dag med diagnos ADHD.Har utbildningar i det och även strategi utbildningar för att klara vardagen. ( ett par onsdagar framåt kommer vi fördjupa oss i kost forskningen ) Och jag sköter medicineringen på dem. Jag har både för och nackdelar och möter många vuxna med diagnosen. intressant detta. Vi medicinerar mkt med concerta och ritalin, de är ju narkotika klassade o jag förstår om man är skeptiskt. men återkommer =)

  2. Karin Å

    Låter sunt att du är skeptisk mot bokstavsdiagnoser. Precis som ninper och du skriver så verkar ju kosten vara superviktig. Och det är väl inte så konstigt att olika personer är olika känsliga mot t.ex. snabba kolhydrater och att brist på vissa ämnen påverkar hjärnan. Jag är vegetarian så jag tar linfröolja som tillskott nu när jag är gravid för att junior ska få i sig tillräckligt med omega-3. Asäckligt förstås, men förmodligen väldigt bra för oss båda 🙂

  3. ninper

    Läste nån artikel i DN tror jag det var, att nära hälften av alla barn med bokstavsdiagnoser blir hjälpta av förändrad kost. Mer grönsaker och mindre kolhydrater var det som gällde har jag för mig…

    1. MissJoi

      mm har oxå läst något liknande. Vi äter massor av grönt redan och mindre kolhydrater går nog inte med en styrketräningskarl haha.. Men vi har testat det oxå en period och det som hände var att han blev bättre i magen 😀